top of page

Συνάντηση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Παππά, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια.


Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ανταλάξουμε απόψεις επί θεμάτων συνεργασίας των δύο Υπουργείων.


Στο επίκεντρο της συζήτησής μας βρέθηκαν τα νησιά του Αιγαίου και ο πολυδιάστατος ρόλος που διαδραματίζει σε αυτές τις περιοχές τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όσο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Ιδιαίτερη αναφορά κάναμε στη σημασία των ακριτικών νησιών για την υπεράσπιση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας. Κοινή πεποίθηση πως η κοινωνική προσφορά των δύο Υπουργείων μέσω δράσεων, προς τους ακρίτες πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπη, με στόχο τη βελτίωση ζωτικών υποδομών και την τόνωση του αισθήματος ασφαλείας των κατοίκων.


Μετέφερα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας πως εφαρμόζουμε μια νησιωτική πολιτική που δίνει έμφαση στην ασφάλεια τόσο για τους νησιώτες όσο και για τους επισκέπτες, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, με στόχο την ανάπτυξη και τη στήριξη της νησιωτικότητας.

bottom of page