top of page

Στον εορτασμό για την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς.


Σαν σήμερα, 31 Μαρτίου του 1947 έγινε στη Ρόδο η τελετή παράδοσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Ήταν το πρώτο βήμα της ενσωμάτωσης που ολοκληρώθηκε ένα χρόνο αργότερα, την 7η Μαρτίου του 1948, μια μέρα χαραγμένη στη μνήμη όλων μας ως ημέρα ορόσημο στη λαμπρή ιστορία της Δωδεκανήσου αλλά κ στην ένδοξη πορεία του ελληνικού έθνους.


Γι’ αυτό λοιπόν και εμείς σήμερα τιμήσαμε αυτές τις ξεχωριστές στιγμές, στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, μαζί με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Φραγκούλη και τους Αντιπροέδρους την κ. Κατερίνα Βουρεξάκη και τον κ. Γιάννη Καραϊτιανό.


Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γέμισε όμορφες εικόνες, με τη συνδρομή των χορευτικών συλλόγων, τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τις μελωδίες από τα Δωδεκάνησα, ενώ ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν κ. Ευαγγελία Ξενοπούλου, μια ιστορική προσωπικότητα, βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών, «το Αηδόνι του Καστελορίζου», όπως την αποκαλούμε όλοι, ερμήνευσε με την χαρακτηριστική φωνή της, παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στα νησιά μας και στην Κυρά της Ρω.


Σημαντικό μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, να τιμούμε τις λαμπρές μέρες της ιστορίας μας, συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσους συμμετείχαν!

bottom of page