top of page

Στην Χάλκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τον υποδέχτηκε στο νησί ο βουλευτής Γιάννης Παππάς

Έγινε ενημέρωση: 7 Αυγ 2020


Με μάσκες και τις απαραίτητες αποστάσεις όπως επιβάλει η εποχή μας, αλλά με χαμόγελα και θερμό κλίμα, υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό στο νησί, ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ, Γιάννης Παππάς.




Ο Πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στη Ρόδο πραγματοποίησε μια σύντομη στάση στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Φάνες Ρόδου και συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής.




Ο κ. Μητσοτάκης στην συνέχεια επισκέφτηκε το νησί της Χάλκης προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων του νέου Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου του νησιού και στην ονοματοδοσία του ως «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ».


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την ονοματοδοσία ως τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλει να αποτίσει η Πολιτεία στο πρόσωπο του Δημήτρη Κρεμαστινού, συμπληρώνοντας πως ο εκλιπών ήταν ένας λαμπρός επιστήμονας, με πλούσιο έργο και ταυτόχρονα ένας ευπατρίδης της πολιτικής.


Νωρίτερα ο πρωθυπουργός με την σύζυγο του παρέστη στο μνημόσυνο του Δημήτρη Κρεμαστινού που πραγματοποιήθηκε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη.


Σειρά επαφών, αλλά και συσκέψεων είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Χάλκη. «Eδώ η σημαία μας κυματίζει λίγο πιο ψηλά, το μπλε της θάλασσας είναι λίγο πιο γαλάζιο και η καρδιά της πατρίδας μας χτυπάει λίγο πιο δυνατά», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Χάλκης, Ευάγγελο Φραγκάκη και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του νησιού.


Αργότερα, είχε σύσκεψη για τα θέματα της περιοχής στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Ιωάννης Παππάς, όπου συζήτησαν για τα μεγάλα αλλά και τα μικρά, καθημερινά προβλήματα της Χάλκης που αναζητούν λύση. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε δε ότι η έμπρακτη στήριξη των νησιών, ιδιαίτερα των ακριτικών, αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.


Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννης Παππάς αφού εξήρε το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την περιοχή της Δωδεκανήσου δήλωσε:


«Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων στα Δωδεκάνησα, στην καρδιά της Ελλάδας, αποτελεί τιμή για όλους μας.


Σήμερα, στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και ετοιμότητας προς πάσα κατεύθυνση.


Το ελληνικό κράτος είναι εδώ, δίπλα σε κάθε νησιώτισσα και κάθε νησιώτη.


Τα Δωδεκάνησα είναι θωρακισμένα σε ότι αφορά την υγειονομική κρίση του COVID-19 και ασφαλή ενάντια σε κάθε πρόκληση και επιβουλή.


Είμαστε εδώ, στη Χάλκη, για την ονοματοδοσία του Νέου Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου προς τιμήν του αείμνηστου Δημήτρη Κρεμαστινού, σπουδαίου επιστήμονα και πολιτικού.

Τον θυμόμαστε και οφείλουμε όλοι μας, να τηρούμε τα προβλεπόμενα μέτρα και να μένουμε ασφαλείς για εμάς και τους αγαπημένους μας».





bottom of page