top of page

Σειρά επαφών του βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά στη Ρόδο


Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο επιμελητήριο Δωδεκανήσου στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Δωδ/σου Ιωάννης Παππάς, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ Ι. Πάππου, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κ. Ζωγραφίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ν. Μπόνης, οι νομικοί κ. Κ. Χαλκιάς και Γ. Μαυρομάτης  προκειμένου να οργανωθεί το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης για τα δάνεια των τραπεζών που βρίσκονται υπό ειδική εκκαθάριση.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα νομικά ζητήματα που θα πρέπει να εμπεριέχει η νομοθετική ρύθμιση ώστε να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των δανειοληπτών και των μεριδιούχων των τραπεζών που βρίσκονται σε αυτό το ειδικό καθεστώς, όπως η Τράπεζα Δωδεκανήσου. Επιπλέον συζητήθηκε και το περιεχόμενο της αιτιολογικής έκθεσης που θα συνοδεύει το νομοθέτημα . Οι νομικοί αναλαμβάνουν να συντάξουν το αμέσως επόμενο διάστημα το κείμενο της νομοθετικής ρύθμισης,  που οφείλουν να στηρίξουν στην προσπάθεια  που καταβάλετε  όλοι οι βουλευτές των νομών που έχουν τράπεζες υπό ειδική εκκαθάριση .


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς επισκέφθηκε επίσης το δικαστικό μέγαρο Ρόδου , όπου είχε σύσκεψη με την Πρόεδρο Εφετών Δωδεκανήσου κ. Θ. Πατρώνα, με αντικείμενο την κατάσταση του κτιρίου και την επείγουσα ανάγκη για αποκατάσταση του, καθώς κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές από τις βλάβες στα σαθρά.  Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Ρ κ. Β. Περίδης, το μέλος του Δ.Σ κ. Α. Καραολάνη και δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.

Οι αρμόδιοι φορείς εκτέλεσης του έργου αναμένουν την μελέτη από μηχανικό της Π.Ν.ΑΙ, προκειμένου να εγκριθεί άμεσα και να ξεκινήσουν οι εργασίες το ταχύτερο δυνατό.  Ο κ. Παππάς ενημέρωσε επιπλέον την κ. Πρόεδρο για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα στο υπουργείο. Στη συνέχεια συνοδεία του Προέδρου του ΔΣΡ , επισκέφτηκαν την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μ. Παπαγιαννίδου προκειμένου να την ενημερώσουν.

bottom of page