top of page

Σε Ρόδο και Καστελλόριζο συνόδευσε τον Yπουργό ΝΑΝΠ Ι. Πλακιωτάκη ο Βουλευτής Δωδ. Ιωάννης Παππάς

Έγινε ενημέρωση: 21 Ιουλ 2020


Ο υπουργός ακολουθούμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου Και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χ. Καλογήρου, την Γενική Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης κ. Βίκυ Λοΐζου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θ. Κλιάρη, συνοδεία του βουλευτή Ιωάννη Παππά συμμετείχαν σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .


Θέμα της σύσκεψης ήταν η επανεκκίνηση της κοινωνικής, οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας στη Ρόδο και γενικότερα στα Δωδεκάνησα.


Με το νέο σχέδιο νόμου που αναμένεται να ψηφιστεί, αλλάζει ριζικά η άσκηση της νησιωτικής πολιτικής στη χώρα μας. Από τις αποσπασματικές παρεμβάσεις, προχωρούμε σε ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, με τη χρήση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων. Μεγιστοποιούνται τα οφέλη για κάθε νησί ξεχωριστά, αλλά και συνολικά για τους νησιώτες, που αποτελούν το 15% του πληθυσμού της χώρας μας. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων της Δ.Ε.Ε.Π Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας.


Την επόμενη ημέρα επισκέφτηκαν το ακριτικό Καστελλόριζο, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως είμαστε εδώ, να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Είμαστε εδώ, να δώσουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα που προκύπτουν από τη νησιωτικότητα και να στηρίξουμε τους ακρίτες μας με πράξεις.







bottom of page