top of page

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στειρώσεων και σήμανσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 14/11/2021 από τον κτηνίατρο κ. Παναγιώτη Μαργιέ που τον φιλοξενεί ο Δήμος Νισύρου για τρείς μέρες κάθε μήνα. Στειρώθηκαν 24 αδέσποτα ζώα συντροφιάς.


Μεταξύ 15 και 18/10/2021 έγιναν 48 στειρώσεις και σημάνσεις σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από εθελόντρια κτηνίατρο Βελγικής υπηκοότητας η οποία εργάζεται και ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο και μια βοηθό εθελόντρια.


Για όλο το διάστημα που επισκέπτεται το νησί μας ο κτηνίατρος κ. Μαργιές έχουν στειρωθεί 209 θηλυκές γάτες και 113 αρσενικοί γάτες.


Ο Δήμος Νισύρου ευχαριστεί θερμά τον κτηνίατρο κ. Μαργιέ, τους άλλους εθελοντές κτηνίατρους και όλη την ομάδα εθελοντών που εργάστηκαν στην περισυλλογή των ζώων.


Χωρίς την πολύτιμη συμμετοχή τους οι στειρώσεις δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στο επόμενο πρόγραμμα στειρώσεων του Δήμου.


Ο Δήμος Νισύρου συνεχίζει δυναμικά με τον ίδιο ζήλο το πρόγραμμα στειρώσεων με στόχο την ελαχιστοποίηση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους δρόμους. Στο επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί η δημιουργία χώρου φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων

bottom of page