top of page

Νέοι όροι και προϋποθέσεις στη μεταφορά με πλοίο, όλων των οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα.


Λύση στην ανάγκη ασφαλούς μεταφοράς με πλοίο ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, αλλά και εκείνων που φέρουν συστήματα υγραερίου ή φυσικού αερίου, εν’ όψει κ της νέας τουριστικής περιόδου, δόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.


Μετά από συντονισμένες κινήσεις μας κ διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, διασφαλίζεται ο τρόπος μεταφοράς με πλοίο, οχημάτων που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα (Alternative Fuel Vehicles AFVs), έτσι ώστε να προβλέπεται και να περιορίζεται ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς και έκλυσης τοξικών αερίων στους χώρους μεταφοράς οχημάτων.


Ειδικότερα με το νέο κανονισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επιτυγχάνεται η ασφαλής μεταφορά των εν λόγω οχημάτων, ο τρόπος φόρτωσης, η φόρτιση τους, η εποπτεία των χώρων στοιβασίας, η εξοικείωση του πληρώματος και η αντιμετώπιση πυρκαγιάς.


Επίσης καταργείται η υποχρέωση ύπαρξης συνοδού στα παραπάνω αυτοκίνητα, ενώ παράλληλα εξαιρούνται από κάθε υποχρέωση οι ιδιοκτήτες απλών υβριδικών ή mild-hybrid αυτοκινήτων.

bottom of page