top of page

Ιωάννης Παππάς: Και η Χάλκη στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ρόδου με την Κρήτη.


Ύστερα από αίτημα των κατοίκων της Χάλκης και του Δημάρχου Χάλκης κ. Α. Φραγκάκη, με παρέμβαση του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε συνεννόηση με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας MIG, στο γκρουπ της οποίας ανήκει η Blue Star Ferries, κ. Παπανικολάου, προστέθηκε και το νησί της Χάλκης στην προγραμματισμένη ακτοπλοϊκή γραμμή Ρόδος-Σητεία που ξεκίνησε από σήμερα 11/8 με το καράβι Εξπρές Πήγασος έως και τέλη Σεπτεβρίου.


Παράλληλα υπήρξε η δέσμευση από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι στην επόμενη προκήρυξη θα συμπεριλάβει και την Νήσο Χάλκη.


Η ανάγκη των Χαλκιτών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη γίνεται πραγματικότητα για την φετινή θερινή περίοδο, μιας και οι δεσμοί μεταξύ των νησιών αυτών είναι στενοί. Ο κ. Παππάς θέλει να ευχαριστήσει θερμά την διοίκηση της εταιρίας Blue Star , που ανταποκρίθηκε στο αίτημα και εξωσυμβατικά πρόσθεσε στο δρομολόγιο το λιμάνι της Χάλκης , καθώς και το υπουργείο νησιωτικής Πολιτικής για την αμεσότητα. Την ερχόμενη θερινή περίοδο το νησί της Χάλκης θα περιλαμβάνεται κανονικά στην επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή.



bottom of page