top of page

Η Ελλάδα προχωρά με ισχυρά όπλα στον διάλογο με την Τουρκία


«Η Ελλάδα προχωρά στον διάλογο με την Τουρκία έχοντας ισχυρά όπλα και  στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συζητάμε μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, θέματα που είναι σε εκκρεμότητα.  Δεν θα  μιλήσουμε για τίποτε άλλο».


Αυτό υπογράμμισε μιλώντας χθες στο “Notos News” και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ιωάννης Παππάς  με αφορμή την έναρξη του διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τον διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ο κ. Παππάς δήλωσε: «Ο διάλογος μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας έχει σταματήσει το 2016. Αιτία ήταν η στάση της γειτονικής χώρας.  Τώρα αφού έλαβαν τα μηνύματα από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση προσέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου. Εμείς προχωράμε με ισχυρά όπλα και τη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση . Συζητάμε μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, θέματα που είναι σε εκκρεμότητα.  Δεν θα  μιλήσουμε για τίποτε άλλο». Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε πως  οι Ευρωπαίοι ηγέτες των κρατών-  μελών της ΕΕ έδειξαν πως είναι στο πλευρό της Ελλάδας στη διένεξη με την Τουρκία. «Οι Ευρωπαίοι έδειξαν ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Είμαστε σε ένα καλό σημείο. Εμείς στείλαμε το μήνυμα ότι θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις μόνο όταν θα σταματήσουν οι προκλήσεις και το έλαβαν στην Τουρκία. Απεσύρθη το “Oruc Reis” και τα πλοία που το συνόδευαν και θα καθίσουμε  στο τραπέζι του διαλόγου για να συζητήσουμε με τη γειτονική χώρα», δήλωσε ο κ. Παππάς. Σε ερώτηση για το μεταναστευτικό και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παππάς άσκησε δριμεία κριτική στον κ. Μουζάλα με αφορμή όσα έχει αναφέρει για τα στελέχη του Λιμενικού. «Είναι απαράδεκτο να τα λες αυτά για ανθρώπους που δίνουν τον εαυτό τους για να φυλάνε τα νησιά μας. Οι «αφίξεις» των μεταναστών και των προσφύγων έχουν μειωθεί με την κυβέρνησή μας. Να θυμίσουμε τι έγινε επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ και εξοργίστηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι», τόνισε ο κ. Παππάς. Αναφερόμενος στην πανδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης ο κ. Ιωάννης Παππάς τόνισε πως προέχει η υγεία των πολιτών. «Για μας προέχει η υγεία των πολιτών. Αν χρειαστεί, θα εφαρμοσθούν μέτρα. Είναι αστειότητες όσα λέγονται για τις μάσκες και τη μη  ύπαρξη του κορωνοϊού. Το κράτος θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διαφυλάξει ανθρώπινες ζωές. Θα στηρίξουμε την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Πριν λίγες ημέρες ήρθαν στην Ελλάδα στελέχη από εταιρείες των ΗΠΑ και υπογράμμισαν  πως το περιβάλλον στη χώρα μας είναι ευνοϊκό για  επενδύσεις», τόνισε.

bottom of page