top of page

Blue Life Hydra: Ο νέος θεσμός για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη γαλάζια οικονομία

Έγινε ενημέρωση: 23 Μαρ


Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς επισκέφτηκε την Ύδρα εκπροσωπώντας το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στην εκδήλωση Blue Life Hydra, ένα νέο θεσμό για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη γαλάζια οικονομία.


Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς δήλωσε στην σελίδα του στο facebook:


«Πως μπορούμε να αναδείξουμε τη σημασία κ την κρισιμότητα της Γαλάζιας Οικονομίας κ της Νησιωτικότητας κ να τα μετατρέψουμε σε συγκριτικά πλεονεκτήματα;


Το θέμα αυτό μας απασχόλησε στην εκδήλωση Blue Life Hydra και εκπροσωπώντας το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ανέδειξα τις πρωτοβουλίες και τις δραστικές κινήσεις που έχουμε κάνει για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής στο νησιωτικό χώρο.


Θαλάσσια Οικονομία – Νησιωτικότητα – Γαλάζια Ανάπτυξη.


Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ άλλες εθνικές αρχές, αξιοποιούμε τους πόρους του Ταμείου Θάλασσας κ Αλιείας κ για πρώτη φορά επενδύουμε στη δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Φορέων Θαλάσσιας Οικονομίας κ στη δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος θεσμικής ενδυνάμωσης των φορέων που σχετίζονται με την Εθνική Στρατηγική για τη Θαλάσσια Πολιτική και τα Νησιά.


Δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε το οικοσύστημα της Γαλάζιας Οικονομίας να στηρίζεται σε μια υγιή επιχειρηματικότητα με έμφαση στην καινοτομία, την τεχνολογία και την περιφερειακή εξειδίκευση».



Επίσης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, μια από τις καλύτερες σχολές της πατρίδας μας.


«Με ιδιαίτερη χαρά συνάντησα τους σπουδαστές και συνομίλησα μαζί τους. Το 2024 είναι η χρονιά ναυτικής εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην υποστήριξη του σκοπού αυτού.


Στόχος μας είναι να συνεχιστεί η ελληνική ναυτική παράδοση στα πλοία μας που διανύουν όλο τον κόσμο.


Στο Λιμεναρχείο της Ύδρας συναντήθηκα με τη Λιμενάρχη Μαρία Σπηλιοπούλου.


Στο Δημαρχείο της Ύδρας με τον Δήμαρχο Γιώργο Κουκουδάκη είχαμε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί και επικεντρωθήκαμε στα έργα βελτίωσης των λιμενικών υποδομών στο Μετόχι της Ύδρας.»



Είχα την ευλογία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Ύδρα να συναντηθώ με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Είχαμε μία εξαιρετικά γόνιμη συζήτηση για ζητήματα που απασχολούν την Ύδρα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.



bottom of page