top of page

Στις άγονες και προβληματικές περιοχές στην υγεία εντάσσεται η Ρόδος, ο Αρχάγγελος και η Έμπωνα.


Με ειδική διάταξη του Υπουργείου Υγείας, προστίθενται στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως άγονες και προβληματικές λόγω κοινωνικών, γεωγραφικών συγκοινωνιακών και οικιστικών τους συνθηκών η Ρόδος, η Αρχάγγελος και ο Έμπωνας.


Συγκεκριμένα στην παρ 1 του άρθρου 1 π.δ 131/1987 προστίθενται οι λέξεις Ρόδος, Αρχάγγελος, Έμπωνας, καθορίζοντας πλέον ως άγονες και προβληματικές τις περιοχές της Δωδεκανήσου Κάλυμνο, Λέρο, Κω, Κάρπαθο, Ρόδο, Αρχάγγελο και Έμπωνα.


Η Ελληνική Κυβέρνηση παρέχει μία σειρά κινήτρων, για την επιτυχή επάνδρωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων μας. Πιο συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους μόνιμους ιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι υπηρετούν σ αυτά τα νοσοκομεία, να αιτούνται μεταθέσεως, μετά την παρέλευση τριετούς υπηρεσίας και όχι πενταετούς. Ακόμα, να προσμετράτε η υπηρεσία των επικουρικών ιατρών στο 5πλό στις άγονες περιοχές.

Επιπλέον για τις άγονες και προβληματικές περιοχές, οι επικουρικοί να προσλαμβάνονται για τριετία με δυνατότητα διετούς ανανέωσης. Τέλος, να πληρώνονται περισσότερες από τις 11 εφημερίες και γενικότερα να οι γιατροί στις περιοχές αυτές να αμείβονται καλύτερα.


Η Ελληνική Κυβέρνηση στοχεύει στα παραπάνω κίνητρα για τα νοσοκομεία μας με σκοπό να επανδρωθούν με καλύτερα αμειβόμενους ιατρούς και ουσιαστικά να αποτελούν τον προθάλαμο για οποιοδήποτε επιθυμεί να υπηρετήσει στα μεγάλα νοσοκομεία των αστικών κέντρων. Όλα αυτά χωρίς να δημιουργούν ελλείψεις και δυσκολίες σε αυτές τις άγονες και προβληματικές περιοχές.


Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την συνεχή στήριξη για την επίλυση των προβλημάτων στα νησιά μας.

Comments


bottom of page