top of page

Στην 77η επέτειο βύθισης του Α/Τ “Βασίλισσα Όλγα” στη Λέρο ο Βουλευτής Δωδ/σου ΝΔ Ιωάννης Παππάς

Έγινε ενημέρωση: 27 Σεπ 2020


Στις Εκδηλώσεις για την 77η επέτειο από τη βύθιση του Α/Τ Β. Όλγα παρευρέθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννης Παππάς.


Επιμνημόσυνη δέηση   και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του “ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ”  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Λακκί της Λέρου στα πλαίσια  της 77ης επετείου μνήμης για τη βύθιση του ένδοξου Αντιτορπιλικού του Πολεμικού μας Ναυτικού.


Τιμώντας την ιερή μνήμη του Κυβερνήτη και των μελών του πληρώματος του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα», που σαν σήμερα το 1943 βυθίστηκε κατά την αεροπορική επιδρομή των ναζί στο Λακκί της Λέρου.


Το Αντιτορπιλικό «Βασίλισσα Όλγα» κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι τη βύθισή του, αποτέλεσε ένα από τα ενδοξότερα και πιο επιτυχημένα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού με σημαντικές δράσεις στις ελληνικές θάλασσες αλλά και σε συμμαχικές αποστολές.


Η θυσία των αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών του «Βασίλισσα Όλγα», 77 χρόνια μετά παραμένει άσβεστη στη μνήμη μας, υπενθυμίζοντάς μας πως η Ελευθερία κατακτάται με αίμα και αγώνες.


Αγώνες που σήμερα συνεχίζουν να δίνουν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την υπεράσπιση των συνόρων μας. Για το λόγο αυτό έχουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.


Κατά την παραμονή του στη Λέρο ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ, Ιωάννης Παππάς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Λέρος Νέα Αρχή», όπου συζητήσανε για τοπικά θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου Λέρου και το πως το νησί θα αντιμετωπίσει δυναμικά τις νέες προκλήσεις στον τουρισμό.


Συναντήθηκε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Στασινόπουλο Βασίλη και τον Πρόεδρο των εργαζομένων κ. Τσαχουργιανίδη Τάσο, με τους οποίους υπήρξε μια γόνιμη συζήτηση για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, το πως η πολιτεία μπορεί να συμβάλει καθώς και για τον διαρκή αγώνα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.


Ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά, για την καθημερινή τους προσφορά, το ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό καθαριότητας και ασφαλείας του Νοσοκομείου για την άριστη λειτουργία του, ειδικά τους τελευταίους δύσκολους μήνες λόγω της πανδημίας.

Επίσης είχε τη χαρά να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Παράκτιας Αλιείας, κ. Τσακιδιο Χρήστο και το μέλος του Δ.Σ κ. Ήσυχο Γιάννη, από τους οποίους ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν στον κλάδο της αλιείας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ενώ υπήρξε και επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη.

Τέλος συνάντησε τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Λέρου κ. Παλαπουγιούκ Γιώργο και τον εκδότη του “leros report” κ. Πιταροκοίλη Μανώλη, με τους οποίους αναλύσανε τα τρέχοντα εθνικά ζητήματα, τη σημαντική στάση που κράτησε και συνεχίζει να κρατάει η Κυβέρνηση καθώς και τα τοπικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Λέρος.



bottom of page