top of page

Την Κάσο και την Κάρπαθο επισκέφτηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννης Παππάς


Στην Ηρωική Νήσο Κάσο βρέθηκε της προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς όπου συνομίλησε με τους νησιώτες που τον υποδέχτηκαν εγκάρδια και τον ευχαρίστησαν για την καταλυτική του παρέμβαση ώστε να ενταχθεί η Ηρωική Νήσος Κάσος στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο νησί παρακολούθησε την λειτουργία στον Άγιο Ιωάννη από τον Σεβασμιώτατο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ.κ Νικήτα και τους ιερείς του νησιού. Στη συνέχεια επισκέφτηκε το κέντρο Υγείας του νησιού μαζί με τον μηχανικό κ. Παπαδημητρίου Δημήτρη, όπου και επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη Βασίλη και τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Ροϊλό Χρήστο, προκειμένου να προχωρήσουν σε άμεσες παρεμβάσεις για την βελτίωση και κάλυψη των αναγκών.

Έπειτα επισκέφθηκε το νησί της Καρπάθου, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της 76ης επετείου του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος Καρπάθου, που φέτος πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Ο βουλευτής δήλωσε από την Κάρπαθο:


«Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Κάρπαθο, αποτελεί κίνηση υψηλού συμβολισμού και πολλαπλών μηνυμάτων.


Η πρώτη πολίτης της χώρας επισκέφτηκε για τρίτη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα Δωδεκάνησα, αποδεικνύοντας πως η πολιτεία βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών.»


Ο βουλευτής παρακολούθησε τη Δοξολογία στις Μενετές προεξάρχοντος του Εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη κ. Αμβροσίου Μαναρουλά και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη. Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της 5ης Οκτωβρίου 1944 και κατάθεση στεφάνων.


Το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου της παραμονής του στο νησί ο βουλευτής είχε συναντήσεις με τους φορείς του νησιού αλλά και πλήθος πολιτών για τα προβλήματα του νησιού.


Είχε σύσκεψη εργασίας με την Έπαρχο Καρπάθου και της Ηρωικής Νήσου Κάσου κυρία Νικολαΐδου Καλλιόπη, με τον Δήμαρχο κ. Νισύριο Γιάννη, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παραγιό Μανώλη, τους αντιδημάρχους κ. Μανωλάκη Μιχάλη και Ζαννάκη Δημήτριο καθώς και με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μενετών κ. Μαγριπλή Μανώλη.


Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Καρπάθου, κύριο Λύκο Νίκο, με τον οποίο αναλύσανε τις τουριστικές δυνατότητες που έχει η Κάρπαθος και πως το νησί θα προβληθεί περαιτέρω, για την προσέλκυση περισσότερων τουριστών.


Επισκέφτηκε την Αρκάσα με την Έπαρχο κυρία Νικολαΐδου και τον Αντιδήμαρχο κύριο Λυριστή Ιωάννη, όπου συζητήσανε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, κύριο Χουβαρδά Μηνά, και τοπικά στελέχη για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και πως με τη συνεργασία όλων μπορούν αυτά να επιλυθούν.


Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο της Νέας Δημοκρατίας κύριο Νίκανδρο Ανδρέου και με στελέχη της τοπικής κοινότητας, αναλύοντας μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη και την βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων της Καρπάθου


Συζήτησε με τους εκπροσώπους των συλλόγων ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ και της φιλοζωικής, για θέματα που αφορούν στους κλάδους τους και τις δυσκολίες που αυτοί αντιμετωπίζουν, ειδικά τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας.


Επισκέφτηκε το εκσυγχρονισμένο γήπεδο του «Ποσειδώνα Καρπάθου», όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρο κ.Βιτόρη Γιάννη, τους παράγοντες και τους αθλητές της ομάδας. Η διαρκής προσπάθεια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το 2014, για να αποχαρακτηριστεί και να νομιμοποιηθεί το γήπεδο, είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός χώρου-πρότυπο για τον αθλητισμό. Ένιωσε χαρούμενος και υπερήφανος που στο νησί της Καρπάθου υπάρχει ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου με νέο τάπητα, προβολείς και εξέδρες, καθώς συνέβαλε και ο ίδιος σε αυτή την προσπάθεια.


Επίσης συναντήθηκε με την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας, τον κύριο Τσαμπουνιεράκη Μιχάλη, τον κύριο Σπανό Δημήτρη, τον κύριο Ανδρέου Νίκανδρο και τον κύριο Σπανό Νίκο, με τους οποίους συζήτησε λειτουργικά θέματα του νησιού καθώς και θέματα που αφορούν στην διαδικασία ανάπτυξης της Καρπάθου.Comments


bottom of page