top of page

«Να μετατραπεί η αγανάκτηση σε ελπίδα…»


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ ΣΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΥΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίζεται λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Παππάς. Εκτιμά ότι οι πολίτες παρά την οργή τους για την γενικότερη πολιτική κατάσταση θα στηρίξουν τον Αντώνη Σαμαρά χωρίς μάλιστα να αποκλείει την αυτοδυναμία. Χαρακτηρίζει ισχυρό το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Δωδεκάνησα αν και αναφερόμενος στην απουσία εκπροσώπησης της Κω κάνει λόγο για απώλεια. Καλεί τους Δωδεκανήσιους να αναλογιστούν τι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια να ανταποδώσει την προτίμησή τους και μιλά για τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί ως αυριανός βουλευτής με έμφαση στην καθημερινότητα και τον τουρισμό


Συνέντευξη στη Μαίρη Φώτη

Κύριε Παππά λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης πώς βλέπετε να διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό;

Εκτιμώ ότι οι εκλογές αυτές είναι «περίεργες». Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια, ο κόσμος έχει μέσα του θυμό και αγανάκτηση. Πιστεύω όμως ότι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, ο κόσμος θα καταλάβει ότι για το καλό του τόπου, για την χώρα μας, χρειαζόμαστε μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση και δεν έχουμε καθόλου χρόνο για χάσιμο. Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό πρωθυπουργό, ο οποίος θα μπορεί να διαπραγματευτεί και να δουλέψει σκληρά για το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας. Πιστεύω ότι ο κόσμος τις τελευταίες μέρες θα σκεφτεί σοβαρά και θα μετατρέψει τον θυμό σε δημιουργία, την οργή και αγανάκτηση σε ελπίδα και θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία.


Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας οριστικοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, με διαδικασίες και αποφάσεις της τελευταίας στιγμής που σχολιάστηκαν δυσμενώς από τα ίδια σας τα στελέχη. Πώς χαρακτηρίζετε την τελική σύνθεση του;


Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα είναι ισχυρό και τιμάει την Ρόδο και τα νησιά μας. Δυστυχώς, τελευταία στιγμή, είχαμε την απώλεια του κ. Ιωάννη Καμπανή για τους προσωπικούς του λόγους με συνέπεια να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνταν. Βέβαια, υπάρχει μια απουσία από την Κω αλλά εμείς, εκτιμούμε ότι όλοι μας στο ψηφοδέλτιο είμαστε Δωδεκανήσιοι, άρα είμαστε όλοι μας Κώοι και θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε αυτή την απουσία!


Από την καθημερινή επαφή που έχετε με τους Δωδεκανήσιους, ποια μηνύματα λαμβάνετε;


Παρά το ζοφερό κλίμα που επικρατεί, τα μηνύματα είναι αισιόδοξα -από την άποψη ότι ο κόσμος χρειάζεται ελπίδα. Οι συμπατριώτες μας θέλουν να ξαναβρούν το χαμόγελό τους και σε ένα νέο πρόσωπο όπως εγώ, βλέπουν έναν άνθρωπο με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση που θέλει να δουλέψει σκληρά, να διεκδικήσει και να παλέψει για τη Δωδεκάνησο. Καθημερινά, βλέπω τη στάση των ανθρώπων να αλλάζει κι αυτό είναι πολύ αισιόδοξο. Οι Δωδεκανήσιοι έρχονται κοντά στους νέους ανθρώπους και αντιλαμβάνονται ότι είναι απαίτηση πλέον να αναδειχθεί μια κυβέρνηση ισχυρή και αυτοδύναμη για να μπορέσει ο Αντώνης Σαμαράς να διαπραγματευτεί την επομένη των εκλογών και να αλλάξει τα πράγματα στην χώρα μας.


Η τοπική Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ως στόχο τις τρεις έδρες στο νομό. Θεωρείτε εφικτό αυτό το ενδεχόμενο;


Θεωρώ ότι το ενδεχόμενο των τριών εδρών είναι δεδομένο για το νομό Δωδεκανήσου. Κι αυτό όχι μόνο γιατί το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας θα είναι υψηλό αλλά κι επειδή, ο εκλογικός νόμος πριμοδοτεί με το «μπόνους» των 50 εδρών το πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές. Από αυτό αναμένεται να πριμοδοτηθεί και η Δωδεκάνησος με μία έδρα. Ωστόσο, με μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση υπάρχει περίπτωση να έχουμε και εκπλήξεις. Μην ξεχνάμε ότι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Δωδεκάνησα περιλαμβάνει αξιόλογες συμμετοχές.


Είστε από τους υποψηφίους βουλευτές που ανήκουν στη νέα γενιά πολιτικών. Αν οι Δωδεκανήσιοι σας εκλέξουν ως εκπρόσωπό τους στη Βουλή σε ποιους τομείς θα επικεντρωθείτε;


Δύο είναι οι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθώ: κατ’ αρχήν στο να δώσουμε λύσεις σε απλά προβλήματα της καθημερινότητας τα οποία ταλαιπωρούν τους πολίτες και την τοπική κοινωνία, διότι εδώ και χρόνια δεν δίδονται λύσεις. Ωστόσο, στα απλά και στα καθημερινά θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος ώστε να διευκολύνουμε την ταλαιπωρία του κόσμου. Δεύτερον, στα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν με επενδύσεις κάθε μορφής είτε ιδιωτικές, είτε κρατικές, ώστε να ενισχύσουμε τον Τουρισμό. Η «βαριά» βιομηχανία της Δωδεκανήσου παραμένει ο Τουρισμός. Αυτό σημαίνει πως ό,τι έχει σχέση με τον Τουρισμό πρέπει να το στηρίξουμε και να το προωθήσουμε. Άλλωστε, τα πάντα στο νομό μας είναι συνδεδεμένα με τον Τουρισμό. Συνεπώς και επηρεάζουν άμεσα το τουριστικό μας προϊόν που θέλει στήριξη, βελτίωση και σωστή προώθηση.


Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους Δωδεκανήσιους λίγες ημέρες πριν τις εκλογές;


Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους Δωδεκανήσιους είναι το εξής: αυτό που πρέπει να σκεφτούν σοβαρά πριν από την κάλπη είναι ότι τόσα χρόνια τιμούν το ΠΑΣΟΚ και τις κυβερνήσεις του. Τώρα πρέπει να προβληματιστούν και να αναρωτηθούν τι έχει κάνει πραγματικά το ΠΑΣΟΚ για τον τόπο και για τους ίδιους τους Δωδεκανήσιους. Περαιτέρω, να αναρωτηθούν τι έχει κάνει το κράτος γι’ αυτούς και αν έχει τελικά βελτιώσει την ζωή τους, τις υποδομές του νομού, τα μεγάλα έργα, τα θέματα υγείας, τα θέματα του αθλητισμού και του πολιτισμού. Διότι τελικά, ερχόμαστε σήμερα στον 21ο αιώνα να διαπιστώσουμε ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα από το ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα. Αντιθέτως, χάνουμε καθημερινά και τα προνόμια που είχαμε τόσα χρόνια –βλέπε το ζήτημα της έδρας περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Στρατολογικό Γραφείο της Ρόδου που μεταφέρθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου, η έδρα της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιάς και Αιγαίου που είναι στον Πειραιά κι ένα σωρό άλλα κεκτημένα που χάνουν συστηματικά τα Δωδεκάνησα –ή ακόμη χειρότερα- κινδυνεύουν να χαθούν. Σε όλα αυτά πρέπει να μπει ένα «φρένο» και να κοιτάξουμε με σοβαρότητα την αποκατάστασή τους.


Καταλήγοντας, θέλω γι’ ακόμη μια φορά να επαναλάβω ότι: «Παλεύουμε για μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Είναι ανάγκη να συστρατευτούμε όλοι μαζί για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Γιατί μπορούμε καλύτερα! Γιατί η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει!

Commentaires


bottom of page