top of page

Μετά από τόσα χρόνια, πρέπει επί τέλους ο Ιπποκράτης ο Κώος, να δικαιωθεί συμβολικά και ουσιαστικά.


Ιωάννης Παππάς: «Μετά από τόσα χρόνια, πρέπει επί τέλους ο Ιπποκράτης ο Κώος, να δικαιωθεί συμβολικά και ουσιαστικά στο νησί του».


Το σημείο που σύντομα θα αναγερθεί το Νέο, υπερσύγχρονο Νοσοκομείο Κω, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς, συνοδευόμενος, από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, το Διοικητή του Νοσοκομείου Σταμάτη Βασιλειάδη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Σταμάτη Πης και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Ασφενδιού, Μιχάλη Γιωργαλλή και Πυλίου, Αναστάσιο Κεφαλιανό.


Προηγήθηκε σχετική σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Κω, όπου η Δημοτική Αρχή, μέσω του κ. Παππά, συνομίλησε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, το Διευθύνοντα Σύμβουλο ΚΤΥΠ κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και το Διοικητή 2ης ΔΥΠΕ κ. Χρήστο Ροϊλο.


Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τα δύο πιθανά σημεία ανέγερσης του Νέου Νοσοκομείου Κω, όπου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς δήλωσε μεταξύ άλλων: «Διαπίστωσα από κοντά την αγωνία του Δημάρχου Κω, του Διοικητή του Νοσοκομείου και των τοπικών φορέων, να ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο της Κω και να δικαιωθεί η γενέτειρα του μεγάλου γιατρού της αρχαιότητας Ιπποκράτη του Κώου και πατέρα της σύγχρονης ιατρικής. Αφουγκραζόμενος το δίκαιο αίτημα της Κωακής κοινωνίας, μετέφερα στον Πρωθυπουργό μας κ. Κ. Μητσοτάκη, την ανάγκη ανέγερσης νέου νοσοκομείου στο νησί,. Εκτιμώ ότι, είναι πλέον θέμα χρόνου το ξεκίνημα του μεγαλόπνοου αυτού έργου, που θα συμβάλει τα μέγιστα στην υγειονομική περίθαλψη ντόπιων της Κω και των γύρω νησιών και επισκεπτών. Εξετάζονται τα περισσότερα πλεονεκτήματα που αφορούν στους δύο πιθανούς χώρους, στην περιοχή Λινοπότι.


Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο και ενεργειακό κτίριο επιφάνειας 10.000 τ.μ. δυναμικότητας 110 κλινών με προοπτικές επέκτασης και ανάπτυξης, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν στο μέλλον. Τα σχέδια ήδη υπάρχουν και βελτιώνονται με τις προτάσεις του δήμου.


Η χρηματοδότηση που συζητείται ήδη και πιθανότατα θα γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα φθάσει περίπου τα 35-40 εκ. ευρώ και μέσα στο επόμενο τρίμηνο, οι εξελίξεις για το έργο, θα είναι καθοριστικές. Δίνω υπόσχεση στους αγαπητούς μου Κώους, ότι θα καταβάλω προσπάθειες, ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα, το νησί να κοσμεί αυτός ο υπέροχος , δυναμικός και υπερσύγχρονος χώρος υγείας».


Αναφορικά με την επίσκεψη και τις προσπάθειες του κ. Παππά στο θέμα ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου, ο Δήμαρχος Κω,Θεοδόσης Νικηταράς, τόνισε: «χαίρομαι, που υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι κατανοώντας τη σοβαρότητα του ζητήματος, προσπάθησαν και έφεραν στο σημείο αυτό τις εξελίξεις για την κατασκευή του Νοσοκομείου στο νησί μας. Ένα έργο μακράς πνοής, ομόθυμο αίτημα της κοινωνίας και του δήμου, παίρνει σάρκα και οστά, αφού ήδη ξεκινήσαμε να συζητούμε για τεχνικά θέματα και προχωρούμε στα θέματα χρηματοδότησης. Αφού η τοπική κοινωνία το ζητά και όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Παππάς, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συναρμόδιοι φορείς δείχνουν ότι η πολιτική βούληση υπάρχει, εκτιμώ ότι, το επόμενο βήμα, το να πάρει το έργο σάρκα και οστά, είναι ζήτημα χρόνου».


Τέλος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σταμάτης Βασιλειάδης, δήλωσε: «ο κύβος ερρίφθη για το νέο Νοσοκομείο και πιστεύω ότι με τις ενέργειες του κ. Παππά, πολύ σύντομα, η κοινωνία της Κω θα απολαύσει τα οφέλη αυτού του μέγιστου έργου για το νησί».


Comments


bottom of page