top of page

Ι. Παππάς: «Ήρωες οι πυροσβέστες και οι εθελοντές». Πρόταση για Ενίσχυση Π.Υ Ρόδου και αναδασώσεις.

Έγινε ενημέρωση: 8 Αυγ 2021


Στο πλευρό των πυροσβεστών και των εθελοντών, στα μέτωπα των πυρκαγιών που έπληξαν την Ρόδο, βρέθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς.


Ο κύριος Παππάς έδωσε το παρών στον Καλαμώνα, την Ψίνθο και στα Μαριτσά, στο κέντρο επιχειρήσεων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Επίσης, συμμετείχε σε σύσκεψη στο Αεροδρόμιο Μαριτσών με τον Διοικητή ΚΕΔΑ Ρόδου, Σμήναρχο Κίμωνα Χυτήρη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, ενώ υποδέχτηκε και τις ενισχύσεις που στάλθηκαν στο νησί μας για να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, μαζί με τον Δήμαρχο Ρόδου, κύριο Αντώνη Καμπουράκη.


Συνόδευσε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, κύριο Νίκο Παπαθανάση, για να επιθεωρήσουν τις ζημιές και τα προβλήματα που αφήνουν πίσω τους οι μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, ενώ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και ζήτησε την άμεση αποζημίωση των πληγέντων μελισσοκόμων και αγροτών.


Ο κύριος Παππάς, αποτύπωσε τον ηρωισμό και τη γενναιότητα των πυροσβεστών και των εθελοντών, οι οποίοι έπεσαν από την πρώτη στιγμή στη μάχη με τις φλόγες, για να σώσουν τον τόπο μας. Ευχαρίστησε όσους συμβάλλουν τα μέγιστα για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων, ενώ προέβη σε σημαντικές προτάσεις: ζήτησε, την μόνιμη ενίσχυση της τοπικής πυροσβεστικής δύναμης με περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα και εκπαιδευμένο προσωπικό, δεδομένου του υψηλού κινδύνου στον οποίο βρίσκεται κάθε θερινή σεζόν το νησί μας. Ζήτησε, επίσης, την άμεση κήρυξη της πληγείσας περιοχής ως αναδασωτέας. Τόνισε την ανάγκη για αλλαγή στο καθεστώς των αντιπυρικών ζωνών και την επίδοση βαρύτητας στην πρόληψη των πυρκαγιών, μέσω της συνεχόμενης οργάνωσης και της διακλαδικότητας των εθελοντικών ομάδων και συλλόγων σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία και συνδέσμων της.


Προέβη, ακόμη, σε μια σημαντική πρόταση, αυτή της αυστηροποίησης των ποινών για τους προκαλούντες πυρκαγιές, πρόταση η οποία φαίνεται να ελήφθη υπόψη από το Υπ. Δικαιοσύνης. Καθώς και την εξέταση της καθολικής απαγόρευσης της ελεγχόμενης καύσης πλησίον εκτάσεων δασικού χαρακτήρα.


Ο κ. Παππάς ευχαρίστησε επίσης τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της ΔΕΗ στη Ρόδο που παρότι λειτουργούν με ελλείψεις προσωπικού έδωσαν αγώνα για την αποκατάσταση των σοβαρών βλαβών που προκλήθηκαν.


Τέλος, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους πυροσβέστες, τόσο αυτούς που υπηρετούν στο νησί όσο και αυτούς που στάλθηκαν από τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας και εξήρε τη στάση των εθελοντών και των κατοίκων του νησιού, που με την μάχη ψυχής αυτών των ημερών, απέδειξαν με τον πιο συγκινητικό και δυναμικό τρόπο, την αξία και την ουσία αυτών που αποκαλούμε νησιωτικό φιλότιμο και υπερηφάνεια και αγάπη για τον τόπο.


Comentários


bottom of page