Ιωάννης Παππάς: Και η Χάλκη στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ρόδου με την Κρήτη.


Ύστερα από αίτημα των κατοίκων της Χάλκης και του Δημάρχου Χάλκης κ. Α. Φραγκάκη, με παρέμβαση του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε συνεννόηση με τον διευθύνων σύμβουλο της εταιρίας MIG, στο γκρουπ της οποίας ανήκει η Blue Star Ferries, κ. Παπανικολάου, προστέθηκε και το νησί της Χάλκης στην προγραμματισμένη ακτοπλοϊκή γραμμή Ρόδος-Σητεία που ξεκίνησε από σήμερα 11/8 με το καράβι Εξπρές Πήγασος έως και τέλη Σεπτεβρίου.


Παράλληλα υπήρξε η δέσμευση από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι στην επόμενη προκήρυξη θα συμπεριλάβει και την Νήσο Χάλκη.


Η ανάγκη των Χαλκιτών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη γίνεται πραγματικότητα για την φετινή θερινή περίοδο, μιας και οι δεσμοί μεταξύ των νησιών αυτών είναι στενοί. Ο κ. Παππάς θέλει να ευχαριστήσει θερμά την διοίκηση της εταιρίας Blue Star , που ανταποκρίθηκε στο αίτημα και εξωσυμβατικά πρόσθεσε στο δρομολόγιο το λιμάνι της Χάλκης , καθώς και το υπουργείο νησιωτικής Πολιτικής για την αμεσότητα. Την ερχόμενη θερινή περίοδο το νησί της Χάλκης θα περιλαμβάνεται κανονικά στην επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή.ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Λάβετε τις τελευταίες ενημερώσεις
από τις δράσεις μας

Ιωάννης Παππάς

Βουλευτής
Δωδεκαννήσου ΝΔ

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram

© 2020 Ιωάννης Παππάς

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμού δικαιώματος

Ρόδος

Ιερού Λόχου 14,

2241601447

Κως

Ελευθ. Βενιζέλου 18

       2242020098

Αθήνα

Βουλής 4, γραφείο104

2103241512