top of page

Ιωάννης Παππάς: Γίνεται τεράστια προσπάθεια για επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ


Στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει και ο ίδιος για την επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλο το Αιγαίο, ενόψει και της ανακοίνωσης των νέων μέτρων στήριξης της οικονομίας από τον πρωθυπουργό, αναφέρθηκε χθες ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς.


Σε δηλώσεις του ο βουλευτής, από το Δημαρχείο της Ρόδου όπου παρέστη στην τελετή αρτοκλασίας στο παρεκκλήσι για τον εορτασμό του Αγίου Φανουρίου, αναφέρθηκε στα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν βέβαια και την περιοχή μας.


Καταρχάς, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τη χθεσινή μια ιδιαίτερη μέρα καθώς λίγο αργότερα θα επέστρεφε στην Αθήνα για να ψηφίσει για τη μεγάλη επιτυχία της χώρας, όπως είπε, την κύρωση των δύο συμφωνιών για την ΑΟΖ Αιγύπτου και Ιταλίας. Και δήλωσε:


«Μία τεράστια επιτυχία, αποτέλεσμα ενεργητικής διπλωματίας την οποία ασκεί η κυβέρνηση τον χρόνο τον οποίο έχουμε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η παράταξή μας πάντα τα εθνικά θέματα τα έβαζε πάνω απ’ όλα. Για θέματα δεκαετιών, το ένα δεκαπέντε έτη συμφωνία και το άλλο σαράντα πέντε χρόνια, δόθηκε η λύση σήμερα. Προχωράμε σοβαρά, δυναμικά, όλους τους Έλληνες πρέπει να μας βρει ενωμένους η υπογραφή και η επιτυχία της σύμβασης με την Αίγυπτο και της σύμβασης με την Τουρκία.


Μεγαλώνει πραγματικά η πατρίδα μας κατά 58 χιλιάδες τ.μ. Είναι σημαντικό, οριοθετούμε και θεσμοθετούμε τα 12 πλέον ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, και όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας από τα έδρανα της Βουλής, θα το δούμε σύντομα σε άλλες συμφωνίες. Είναι σημαντικό, είναι ελπιδοφόρο, είναι ένα μήνυμα που επιτέλους δείχνει πραγματικά ότι η χώρα μας έχει πάρει τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».


Για την πανδημία


Συνεχίζοντας, ο βουλευτής δεν παρέλειψε, βέβαια, να αναφερθεί στην πανδημία λέγοντας ότι οι μέρες είναι δύσκολες καθώς έχουμε τα θέματα του κορωνοϊού, και είπε: «Αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα, αλλά τ’ αντιμετωπίζουμε σοβαρά, με σχεδιασμό και με δυναμισμό. Πρέπει όλοι οι πολίτες, πραγματικά όλοι οι πολίτες, πάνω απ’ όλα να σεβαστούμε τη δικιά μας ζωή, την προσωπική μας ζωή αλλά και τη ζωή των συνανθρώπων μας.


Πρέπει να προσέχουμε, πρέπει καθημερινά να ακούμε τρία απλά πραγματάκια: Να κάνουμε χρήση της μάσκας, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, και να είμαστε προσεκτικοί γιατί έχει μεγάλη σημασία το φορτίο αυτό το διάστημα να είναι χαμηλό αλλά έρχεται ένα φθινόπωρο και ένας βαρύς και δύσκολος χειμώνας».


«Βλέπετε-συνέχισε- ότι κάνουμε κινήσεις, παίρνουμε μέτρα, κάνουμε προσπάθειες να μειώσουμε το θέμα που υπάρχει με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.


Ήδη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και εκεί γίνονται ενέργειες- το εμβόλιο στην Ελλάδα θα διατεθεί σε όλους τους Έλληνες πολίτες δωρεάν. Περιμένουμε τις πρώτες ποσότητες για ευπαθείς ομάδες τέλος του χρόνου και μέσα στο 2021 θα αρχίσουν να έρχονται ποσότητες για όλους τους Έλληνες πολίτες. Πάνω απ’ όλα βάζουμε τον ανθρώπινο παράγοντα και την ανθρώπινη ζωή. Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό κάναμε από την αρχή, από τον Μάρτιο και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε τώρα».


Για την οικονομία


Για τα σοβαρά θέματα που υπάρχουν στην οικονομία, όπως είπε ο βουλευτής, και αυτά τα αντιμετωπίζουν καθημερινά, και είπε για ακόμα μία φορά: «Ακούμε, είμαστε κοντά στον κόσμο, κοντά στους εργαζόμενους, κοντά στους επιχειρηματίες. Ακούμε, παίρνουμε μέτρα, τίποτα δεν είναι στατικό, είναι μία δυναμική κυβέρνηση και είναι δυναμικά τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε καθημερινά για όλους τους πολίτες για να βοηθήσουμε να κρατηθούν οι επιχειρήσεις μας το χειμώνα ανοιχτές και να υπάρξει μία καλύτερη χρονιά το 2021».


Με αφορμή μάλιστα τα όσα έχουν γίνει γνωστά ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μία σειρά νέων μέτρων από τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο κ. Παππάς: «Γίνεται τεράστια προσπάθεια, από εμένα προσωπικά, και πιστεύω και από τους συναδέλφους μου, να πετύχουμε αυτό το οποίο είναι αναγκαίο πλέον για τον τόπο μας: Η επιστροφή των μειωμένων φορολογικών συντελεστών σε όλο το Αιγαίο.


Είναι αναγκαίο γιατί τώρα, πραγματικά, φαίνεται πόσο μεγάλη ζημιά έχει κάνει τα τελευταία πέντε χρόνια η απουσία των μειωμένων φορολογικών συντελεστών από τα νησιά μας, τις επιχειρήσεις και έχει κάνει τεράστια ζημιά σε όλες τις οικογένειες, σε όλους μας. Ένα κόστος το οποίο μας έχει επιβαρύνει, είναι ένα κόστος μεγαλύτερο, ένα κόστος τεράστιο, το οποίο δυστυχώς ούτε το Μεταφορικό Ισοδύναμο βοηθούσε ούτε μπορούσε να καλύψει το κενό το τεράστιο που δημιούργησε η απουσία των μειωμένων φορολογικών συντελεστών αλλά εγώ θα έλεγα ότι είναι αναγκαίο να υπάρχουν πλέον και οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές αλλά και να συνεχίσουμε να κρατάμε το ΜΙ».


«Γιατί πρέπει να έχουμε το ίδιο δικαίωμα οι κάτοικοι όλων των νησιών μας που έχουν και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες στην ηπειρωτική Ελλάδα.


Πρέπει να αντιληφθεί το Κράτος της Αθήνας, να καταλάβουν και ν’ αντιληφθούν όσοι κατοικούν στην Αθήνα ότι ούτε η Ρόδος έχει πολλά λεφτά ούτε η Ρόδος είναι πλούσιοι. Εδώ παράγουμε, εργαζόμαστε, προσφέρουμε και έχουμε δώσει πάρα πολλά σε όλη την Ελλάδα για να γίνουν τεράστια έργα.


Είναι ευκαιρία τώρα, με τη δικιά μας κυβέρνηση, να ρίξουμε βάρος στα νησιά, τους πολίτες μας και νομίζω το έχετε δει όλοι σας με τις συχνές επισκέψεις και συναντήσεις που έχει κάνει ο πρωθυπουργός μας στη Ρόδο, το Καστελόριζο, την Χάλκη, την Κω, την Κάλυμνο, την Κάρπαθο, γνωρίζει, ξέρει και ακούει από τους κατοίκους τα προβλήματα που υπάρχουν».
Comments


bottom of page