top of page

Επίσκεψη του Βουλευτή Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννη Παππά, σε Πάτμο, Λειψούς και Λέρο.

Έγινε ενημέρωση: 5 Μαΐ 2021


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννης Παππάς, την Τρίτη 27 Απριλίου επισκέφτηκε το νησί της Πάτμου όπου πραγματοποίησε συσκέψεις με φορείς του νησιού, για την εύρεση λύσεων σε σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί.


Πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Πάτμου , κ. Ελευθέριο Πέντε, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μπλούκα Σεραφείμ, του Αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Κοκκώνη Λευτέρη και του Αντιπροέδρου της ΔΗΜΤΟ Αντωνόπουλο Νίκο, όπου συζήτησαν για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί και τους τρόπους με τους οποίους η Πάτμος μπορεί να στηριχθεί περαιτέρω από την κεντρική εξουσία.


Επισκέφτηκε την Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, όπου συνομίλησε με τους διευθυντές της για θέματα που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας της. Με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την επανάσταση, τόνισε πως η Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή είχε σημαντικό ρόλο στην προπαρασκευή και την διάδοση των ιδεών της Ελληνικής Επανάστασης.


Πραγματοποίησε συσκέψεις με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου, κ. Ιάκωβο Κουτλάκη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Λεμβούχων Πάτμου, κ. Μελιανό Νίκο, με τον Πρόεδρο των Ταξί, κ. Γρύλλο Νίκο, με τους οποίους ανέλυσαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εργασιακοί τους κλάδοι και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να επιλυθούν, για την διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση των εργαζομένων.


Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάτμου, κ. Γαμπιέρη Αντώνη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας στο νησί αλλά και για τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας.


Μετά τις συσκέψεις που πραγματοποίησε, στις οποίες υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τα ζητήματα που υπάρχουν στο νησί, επικοινώνησε με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Θεοχάρη, την Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Ζαχαράκη και τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη, για να τους ενημερώσει για τα θέματα που άπτονται στις αρμοδιότητες των υπουργείων τους.
Την Τετάρτη 28 Απριλίου επισκέφτηκε τους Λειψούς, όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, για την ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν το νησί και την εύρεση λύσεων για την ουσιαστική αντιμετώπιση τους.


Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λειψών, κ. Φώτη Μάγγο, με τον οποίο συζήτησαν για τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού αλλά και για το επερχόμενο άνοιγμα του τουρισμού.


Πραγματοποίησε σύσκεψη με την Πρόεδρο και με μέλη του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Λειψών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.


Συναντήθηκε με στελέχη της ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας.


Παρακολούθησε με θαυμασμό την διαδικασία επαναφύτευσης των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας. Ένα νέο οικολογικό project με αφετηρία τους Λειψούς, το οποίο έχει αναλάβει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»


Πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Γιώργο Αμυρά και την διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» , κ. Αναστασία Μηλιού, την οποία ευχαρίστησαν για τη σημαντική δράση της στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.Τέλος την Παρασκευή 30 Απριλίου, επισκέφτηκε το νησί της Λέρου, συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, για την ανάδειξη των ζητημάτων που αντιμετωπίζει το νησί.


Συνεδρίασε με τα στελέχη και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας, συζητώντας για θέματα που αφορούν το νησί την κυβερνητική πολιτική και την παράταξη.


Συναντήθηκε με τους νέους και νέες, τα μέλη και φίλους της μεγάλης Φιλελεύθερης και Δυναμικής μας Νεολαίας, και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Λέρου, με τους επικεφαλής Χρήστο Γιαννακό και Νίκο Σπύρου.


Πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Πρόεδρο, κ. Τσαχουργιανίδη Τάσο και με μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Κρατικού Θεραπευτηρίου- Κέντρο Υγεία Λέρου, όπου συζητήσανε για λειτουργικά ζητήματα του νοσοκομείου, ενώ ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους για την προσφορά τους στη μάχη κατά του κορονοϊού.


Συναντήθηκε με στελέχη των παρατάξεων της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λέρου, Στέλιο Λουλουδιά, Δημήτρη Μουντάκη, Γιώργο Τραμπούλη, Γεώργιος Παλαπουγιούκ, Παναγιώτη Κουμπάρο, Αντώνη Μαυρουδή και συζήτησαν για τα θέματα που αντιμετωπίζει το νησί και τους τρόπους επίλυσης τους.


Πραγματοποίησε σύσκεψη με εργαζομένους των ταξί Λέρου, οι οποίοι του παρουσίασαν τα ζητήματα του κλάδου τους.


Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του τουρισμού καθώς και με την οικογένεια Ασβεστά, που έχει σημαντική παρουσία στο χώρο των ξενοδοχείων και των κατασκευών.


Συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους προπονητές του αθλητικού ομίλου αντισφαίρισης «Ίωνες», οι οποίοι τον ευχαρίστησαν και τον τίμησαν για την στήριξη στο σωματείο τους και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος στο νησί.


Εκκλησιάστηκε στη Μητρόπολη Λέρου (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) παρουσία του Επισκόπου Στεφάνου.


Επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Λέρου, όπου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη, κ. Κουτσοδόντη Νίκο, το Α.Τ Λέρου, όπου συναντήθηκε με τον Υποδιοικητή, κ. Νταγαράκη Κυριάκο καθώς και το ΚΥΤ, όπου συναντήθηκε με τη διοικήτρια, κα Φιλιώ Κυπριζόγλου.


Συνεδρίασε με την διοίκηση των ψαράδων παράκτιας αλιείας κ.Τσακιδιό Χρήστο και Καμπόσο Βαλάντη οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για τις ενέργειες και τις πιέσεις για να ενισχυθεί ο κλάδος τους.


Επισκέφτηκε το εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, όπου συνομίλησε με τη Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κα Καρπαθιού Σοφία καθώς και όλους τους τομεάρχες και προϊσταμένους της νοσηλευτικής υπηρεσίας, τους οποίους συνεχάρει για το σπουδαίο έργο τους και την υποδειγματική οργάνωση του εμβολιαστικού κέντρου, ενώ ευχαρίστησε τους Λεριούς και τις Λεριές για τη μαζική συμμετοχή τους στην επιχείρηση «Ελευθερία».


Συζήτησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Θεμέλαρο για τα θέματα των αρμοδιοτήτων του.


Τέλος, επικοινώνησε με την Υφυπουργό Υγείας αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων, κα Ζωή Ράπτη, με την οποία προγραμμάτισε επίσκεψη στο νησί, για να εξεταστούν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.


(Σε όλες τις συσκέψεις και συναντήσεις που πραγματοποίησα τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα όρια ατόμων στους χώρους).Comments


bottom of page