top of page

«ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»


Τις προσεχείς ημέρες θα έλθει στη Βουλή προς ψήφιση η περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που αν κυρωθεί, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική ήττα Ελληνικής κυβέρνησης και θα ανοίξει του ασκούς του Αιόλου για πολύ σημαντικά προβλήματα σε καίρια εθνικά μας θέματα.

Ο κύριος Τσίπρας, αιφνιδιάζοντας τους πάντες και χωρίς να υπάρχει καμιά σοβαρή για τη χώρα μας αιτία επέλεξε να προχωρήσει στο «κλείσιμο» του θέματος των Σκοπίων χωρίς να έχει προηγουμένως κάνει οποιαδήποτε ενημέρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο, χωρίς να έχει συγκαλέσει, ως όφειλε και όπως τόσες δεκαετίες γινόταν και σωστά γινόταν, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, χωρίς να λάβει υπόψη του τα πορίσματα των επιτροπών και των ειδικών που επί δεκαετίες ασχολούνται με το φλέγον ζήτημα των Σκοπίων, επέλεξε λοιπόν να προχωρήσει στο ζήτημα αυτό.

Επέλεξε την οδό της μυστικής διπλωματίας και άφησε στο πλήρες σκοτάδι όλα τα πολιτικά κόμματα και φορείς κυριολεκτικά αγνοώντας τους και δίνοντας πράσινο φως στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, να διαχειρίζεται αυτός εν λευκώ το θέμα και να προβαίνει σε πρωτοβουλίες και ενέργειες που είχαν αποκλειστικά έναν και μόνο στόχο: το κλείσιμο του θέματος και την «επίλυση» του Σκοπιανού, ανεξάρτητα αν οι εθνικές μας θέσεις δικαιώνονταν ή όχι.

Ζήσαμε και ζούμε ακόμη διαδικασίες «fast track», για ένα θέμα Εθνικής σημασίας, που εμείς ως Ελλάδα δεν είχαμε τη δεδομένη χρονική στιγμή καμιά, μα καμία απολύτως αιτία, να επιθυμούμε την τόσο άμεση και γρήγορή διευθέτηση του. Με αυτές τις διαδικασίες και με την αγωνία από την πλευρά του ανεκδιήγητου κ. Κοτζιά να «τελειώνουμε», φτάσαμε στις Πρέσπες και στη λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών στα μέσα του παρελθόντος Ιουνίου που ήταν το πρώτο και καθοριστικό βήμα για το τεράστιο εθνικό πρόβλημα που μας οδήγησε η καταστροφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.

Να θυμίσω εδώ ότι προηγήθηκαν της Συμφωνίας των Πρεσπών τα τεράστια, σε όγκο και παλμό, συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα που έδιναν στην κυβέρνηση το πιο ηχηρά και ξεκάθαρο μήνυμα: σταματήστε, μην προχωράτε, μην βιάζεστε σε ένα τόσο καίριο θέμα, είναι λάθος η πολιτική που ακολουθείτε. Ο κ. Τσίπρας όμως με τον κ. Κοτζιά κώφευαν και αγνοούσαν την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Γιατί άραγε σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, έπαιρναν πρωτοβουλίες και προχώρησαν σε ενέργειες που τις καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αλλά και το κυριότερο ο λαός μας;

Φτάσαμε μετά τον Οκτώβριο, στην αποπομπή του κ Κοτζιά από το Υπουργείο Εξωτερικών λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών και ζήσαμε την απόλυτη παράνοια. Ο πρωτεργάτης και εμπνευστής της Συμφωνίας των Πρεσπών, να φεύγει από την κυβέρνηση και να κατηγορείται από τον Υπουργό Άμυνας, ο οποίος στηρίζει την κυβέρνηση κ. Καμμένο, ότι «πούλησε το Μακεδονικό και ο Σόρος έδωσε 50 εκατομμύρια για να τελειώνει το θέμα».

Γιατί ποτέ δεν είδαμε το κείμενο, τις εννιά περίφημες σελίδες της παραίτησης του κ Κοτζιά; Γιατί ποτέ κανένας δεν απάντησε στα λεγόμενα του κ. Καμμένου; Ο κ. Καμμένος, ο οποίος για να μείνει στην καρέκλα του και να συνεχίσει να παριστάνει τον πεζοναύτη τη μια και τον πιλότο μαχητικών αεροπλάνων την άλλη, αρνήθηκε να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία ενώ θα μπορούσε, αν πραγματικά ήθελε να αποτρέψει τη συμφωνία των Πρεσπών και όχι να πρωταγωνιστεί σε αυτό το κακοστημένο θέατρο που παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες. O κ. Καμμένος απέδειξε με τη στάση του τον «υπερπατριωτισμό» του μιας και τις δήθεν κόκκινες γραμμές του τις αντάλλαξε για λίγες εβδομάδες παραμονής στον υπουργικό θώκο.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα τεράστιο λάθος και είναι αυτή ακριβώς που αναγνωρίζει Μακεδονική γλώσσα και Μακεδονική ταυτότητα στους Σκοπιανούς. Αναγνωρίζουμε ως «Μακεδονική γλώσσα» μια διάλεκτο και εκχωρούμε Μακεδονική ταυτότητα στους Σκοπιανούς όταν ο Κίρο Γκλικόροφ, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωνε το καλοκαίρι του 1992 ότι : «εμείς είμαστε Σλάβοι και δεν έχουμε καμία σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο» και η συμφωνία του Κοτζιά εκχωρεί δικαιώματα που οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έχουν αρνηθεί και έχουν παραδεχθεί ότι είναι ανιστόρητα. Για πρώτη φορά αναγνωρίζει η Ελλάδα αυτό το δικαίωμα στους Σκοπιανούς και για αυτόν ακριβώς το λόγο πανηγυρίζει ο κ. Ζάεφ. Επειδή είναι επωφελής για εκείνους, για αυτόν ακριβώς το λόγο πέρασε με ενισχυμένη πλειοψηφία από το Κοινοβούλιο τους.

Μια Συμφωνία που δίνει τη Μακεδονική Ιθαγένεια στα Σκόπια, είναι επωφελής για τη χώρα μας;

Μια Συμφωνία των Πρεσπών που μας υποχρεώνει να αλλάξουμε τα βιβλία της Ιστορίας που διδάσκονται τα παιδιά μας και να δεχθούμε τια αλλαγές που θα προτείνουν οι Σκοπιανοί παραχαράσσοντας την Ιστορία μας και την εθνική μας κληρονομιά, είναι σωστή για εμάς;

Μια Συμφωνία που απαγορεύει, μετά την κύρωση της, την οποιαδήποτε διαμαρτυρία και την διοργάνωση συλλαλητηρίων από όσους διαφωνούν;

Μια Συμφωνία που δίνει πρόσβαση στις ελληνικές θάλασσες στους Σκοπιανούς είναι καλή για τη χώρα μας;

Μια Συμφωνία που θα ανοίξει την πόρτα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους Σκοπιανούς, που εμείς είμαστε μέλη εδώ και δεκαετίες, τους δίνουμε αυτό το δικαίωμα και δεν παίρνουμε τίποτα και αυτή είναι εθνικό κέρδος για εμάς;

Μια Συμφωνία που 12 κορυφαίοι ιστορικοί, καθηγητές ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτη λέγοντας «ότι αδυνατεί η συμφωνία να αποτρέψει με πειστικό τρόπο τον σφετερισμό ευαίσθητων ιστορικών δεδομένων αλλά και γιατί επιτρέπει ρητά αυτόν τον σφετερισμό. Η συμφωνία δεν αποτελεί έναν έντιμο συμβιβασμό αλλά υπονομεύει ανεπανόρθωτα τα εθνικά συμφέροντα».

Μια Συμφωνία που μας υποχρεώνει να αλλάξουμε όνομα στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, στο αεροδρόμιο Μακεδονία,, στα τοπωνύμια που περιέχουν τον όρο Μακεδονία, αυτή η συμφωνία είναι επωφελής για εμάς;

Ο κ Τσίπρας έκανε την εξωτερική πολιτική εργαλείο υπονόμευσης της εθνικής ενότητας των Ελλήνων. Έπαιξε και εξακολουθεί να παίζει συνειδητά με τα εθνικά θέματα για μικροπολιτικούς λόγους και για να καταφέρει να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας για λίγους ακόμη μήνες. Όμως αυτή ακριβώς η στάση του είναι η επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Το διακύβευμα είναι τεράστιο και θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν αλλά κα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Σήμερα, πιστεύω στο συλλαλητήριο του Συντάγματος θα λάβουν όλοι το μήνυμα που θα στείλει ο ελληνικός λαός και το μήνυμα αυτό είναι σαφές και ξεκάθαρο: ΟΧΙ στην εθνικά επιζήμια και καταστροφική Συμφωνία των Πρεσπών. Υπάρχει ο χρόνος, ακόμη και τώρα οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι να αφουγκραστούν τη θέληση του λαού μας, του λαού που αντιπροσωπεύουν και να τον εκφράσουν λέγοντας ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών, μιας Συμφωνίας που αντί να λύνει προβλήματα πυροδοτεί νέα και μεγαλύτερα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Comments


bottom of page