top of page

Γ. Παππάς: Nα δουλέψουμε τώρα για τον τουρισμό του αύριο!


«Αν παλέψουμε και έχουμε σημαντικό κομμάτι  των περσινών αφίξεων θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.  Αν δουλέψουμε  τώρα θα έχουμε μια πολύ καλή σεζόν το 2021 Είναι σημαντικό να λειτουργήσουμε σωστά και να μην υποχωρήσουν οι ξενοδόχοι σε πιέσεις που θα δεχθούν για μειώσεις τιμών από ξένους παράγοντες»

Aυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων  μιλώντας στο Notosnews και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς. «Ο τουρισμός είναι σημαντικό και καίριο θέμα για όλους  μας. Από την πρώτη στιγμή αφού ξεπεράσαμε  το πρόβλημα σε υγειονομικό επίπεδο στο μεγαλύτερο βαθμό, το βάρος όλων μας έπεσε στην  επόμενη ημέρα. Τα πράγματα όμως  εξελίσσονται . Κάθε ημέρα έχουμε και νέα δεδομένα στον τομέα της υγείας.  Σύντομα θα έχουμε και μια σειρά φαρμάκων για την αντιμετώπιση του ιού.  Ο πρωθυπουργός ασκεί πιέσεις στην ΕΕ για να γίνουν δεκτές οι προτάσεις  μας», τόνισε

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στον αγώνα που πρέπει να δοθεί ώστε να κρατηθούν οι τουριστικές επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, για μια πολύ καλή σεζόν το 2021. «Κάθε ημέρα αλλάζουν τα δεδομένα. Στην αρχή είχαν κάνει λόγο για κενά στις αεροπορικές θέσεις. Τώρα δεν υπάρχει αυτό. Επίσης καταφέραμε να γίνουν δεκτές αρκετές από τις προτάσεις μας. Ακόμη με το πρόγραμμα sure θα επιδοτηθούν όχι θέσεις ανεργίας αλλά θέσεις εργασίας. Αυτό είναι ένα σημαντικό μέτρο με το οποίο θα στηριχθούν όλες οι επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Παππάς.

Οι μεταχρονολογημένες επιταγές

Αίτημα αρκετών επιχειρηματιών της περιοχής μας όπως είπε ο κ. Παππάς ήταν οι μεταχρονολογημένες επιταγές. «Δόθηκε  μια παράταση 75 ημερών. Η αγορά μας είναι ακόμη κλειστή εξαιτίας του τουρισμού.  Προσπαθούμε με κάποιους τρόπους για  περαιτέρω παράταση δίνοντας λύση τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν», είπε. «Υπάρχει η επιστρεφόμενη προκαταβολή . Έχουν εγκριθεί κάποια ποσά στους επιχειρηματίες.Υπάρχει ακόμη το ΤΕΠΙΚ 2 στο οποίο εντάχθηκαν χιλιάδες επιχειρήσεις .

Θα ανακοινωθεί όμως και το πρόγραμμα που αφορά δάνεια με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου αρχές Ιουνίου με αναλογία 60 -40», είπε. «Θα υπάρξουν όπως τόνισε και επιδοτήσεις των επιχειρήσεων με κονδύλια από προγράμματα ΕΣΠΑ. Γίνονται προσπάθειες να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις και να αντέξουν. Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ η ανεργία εκτινάχθηκε. Στην Ελλάδα φρενάραμε τις απολύσεις και υποχρεώσαμε τους επιχειρηματίες να κρατούν το προσωπικό τους μέχρι να επέλθει η κανονικότητα. Δίνεται η δυνατότητα και για εναλλασσόμενη εργασία», τόνισε. Όσο για το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση πάει να καθιερώσει τη μερική απασχόληση ο κ. Παππάς δήλωσε: «Η κυβέρνηση έχει δώσει τεράστιο βάρος στους εργαζόμενους. Να μην ξεχνάμε την οικονομική ύφεση παγκόσμια. Καλό θα ήταν να βλέπουμε όλοι την πραγματικότητα.  Εργαζόμενοι και εργοδότες να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να δουλέψουν όπως πρέπει. Να αντιληφθούμε όλοι ότι αύριο  όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι σε λειτουργία. Να μην έχουμε λουκέτα δηλαδή»

Χαλάρωσαν  και δεν τηρούν τα μέτρα οι Ροδίτες Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για μεγάλη οικονομική ύφεση και ένα δύσκολο χειμώνα ο κ.Γιάννης Παππάς τόνισε: «Όλοι μαζί να λειτουργήσουμε συλλογικά συναινετικά  και ενωμένα και να αντιληφθούμε τον τεράστιο κίνδυνο που έχουμε  μπροστά μας. Θα υπάρξει μεγάλη ύφεση το  φθινόπωρο και το χειμώνα.

Μετά θα καταφέρουμε να βρεθούμε πολύ ψηλά γιατί έχουμε καταφέρει να πείσουμε τον πλανήτη ότι είμαστε οι πιο σοβαροί και υπεύθυνοι όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και παντού. Η οικονομία μας θα περάσει μια κρίση. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πανδημία». Ο κ. Γιάννης Παππάς  με αφορμή τις εικόνες που αντίκρισε κατά την επίσκεψη του στη Ρόδο συνέστησε στους πολίτες, να συνεχίζουν να τηρούν τα μέτρα και να μην συνωστίζονται σε διάφορους χώρους όπως άρχισαν να κάνουν  γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους.

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ Ο κ.Παππάς αναφέρθηκε και στην επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που είναι όπως είπε υποχρέωση της πολιτείας. Τόνισε μάλιστα πως ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε θετικά αίτημα του για επαναφορά του ειδικού καθεστώτος. «Να θυμίσω πως από την πρώτη μου ομιλία μου στη Βουλή είπα στον κ. Σταικούρα γίνει προσπάθεια  για την επαναφορά  των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.  Η πολιτεία έχει υποχρέωση να στηρίξει τους  νησιώτες  για να μπορούν να επιχειρούν . Να μην απορρίπτονται λόγω κόστους επενδύσεις. Με επιστολή μου και πάλι στον πρωθυπουργό  ζήτησα την επαναφορά τους. Ο κ. Μητσοτάκης  το είδε θετικά όπως και ο κ. Γεραπετρίτης γιατί καταλαβαίνουν ότι  το ειδικό καθεστώς αφορά όλη την οικονομική δραστηριότητα», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Τα 20 δις και οι περιφερειακοί σταθμοί Σε ερώτηση σχετικά με την διάθεση 20 εκατομμυρίων ευρώ σε περιφερειακούς σταθμούς ο κ. Παππάς τόνισε πως η κατανομή τους έγινε βάση στοιχείων . «Εγκρίθηκε μέσω Διαύγειας κονδύλι 11 εκατομμυρίων ευρώ για να στηριχθούν τα ΜΜΕ σε όλη τη χώρα. Τα χρήματα αυτά πήγαν παντού. Ποσό ύψους 3,5 εκατομμυρίων πήγαν στα περιφερειακά. Δόθηκαν αρχικά site   βάσει επισκεπτών.  Υπάρχουν λίστες  που ενημερώνονται συνέχεια  και η εταιρεία βάση των δεδομένων διανέμει τους πόρους.  Έχουν δοθεί χρήματα  στα site τα ραδιόφωνα στις τοπικές μας εφημερίδες. Θα ακολουθήσουν και οι τηλεοράσεις».

Το νοσοκομείο και η έλλειψη γιατρών Πλήρως ενήμερος ήταν ο κ. Γιάννης Παππάς και για το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών στο νοσοκομείο Ρόδου. Μάλιστα είχε χθες συνάντηση για το θέμα αυτό με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γρηγόρη Ρουμάνη. Το θέμα όπως τόνισε θα φθάσει στον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη  σε  συνάντηση την  προσεχή Τετάρτη. «Προσπαθήσαμε και θωρακίσαμε τα νησιά μας . Προσλάβαμε  επικουρικούς γιατρούς και νοσηλευτές. Προέκυψε διαμάχη όμως  με τους γιατρούς από τα ΚΥ που θεωρούν πως δεν προλαβαίνουν να κάνουν τις εφημερίες», τόνισε. Σε ερώτηση για τα αιτήματα των γιατρών από τα ΚΥ ο κ. Παπάς, μετέφερε πως επιθυμούν να είναι θωρακισμένα με γιατρούς τα Κέντρα Υγείας. Στην συνάντηση την Τετάρτη θα γίνει προσπάθεια να θωρακιστούν με προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα νοσοκομεία των νησιών. «Γίνεται τεράστια προσπάθεια από εμένα να βρεθούν γιατροί για τα νησιά  . Όμως δεν υπάρχει και επιθυμία από τους νεους γιατρούς να έρθουν στην περιοχή  μας. Όλοι μαζί να δουλέψουμε να δοθούν κίνητρα  ώστε  να έρθουν γιατροί στα νησιά μας», τόνισε.

Για  τις κατηγορίες   στο ποδόσφαιρο Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στις κατηγορίες με βάση τις οποίες κατατάσσονται οι ποδοσφαιρικές ομάδες και τις προτάσεις για ενοποίηση. «Ασκούμε πίεση  στην κυβέρνηση για τις κατηγορίες στις οποίες έχουν ενταχθεί οι ομάδες. Όταν η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση είχε διαφωνήσει  για αυτό. Υπάρχει πρόταση να ενώσουμε τη FootballΙ league με τη   Super league 2 . Υπάρχουν και σοβαρές προτάσεις από τις ομάδες  για υγιή  και σοβαρό  αθλητισμό  ώστε να μπορούν  να παίζουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όλοι οι νέοι που βγαίνουν από τις ακαδημίες» .

bottom of page