top of page

Γιάννης Παππάς: Ώρα να λειτουργήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι μακριά από διχόνοιες!


Για όλους και για όλα μίλησε στο Notosnews και την «Απογευματινή Ενημέρωση» ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς.


Αναφέρθηκε στη Ρόδο που είναι νεκρή τουριστικά αφού επισκέπτες δεν υπάρχουν και οι περισσότερες τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δεν έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν. Μίλησε για τις βαριές κατηγορίες που δέχεται σε κεντρικό επίπεδο η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και για την τοπική ΝΔ.


Η Ρόδος είναι ένα νεκρό νησί


Αναλυτικότερα, με αφορμή την προβολή της Ρόδου από κεντρικά ΜΜΕ τόνισε πως αντί της σημερινής εικόνας έδειξαν τουριστική κίνηση κάτι που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. «Έδειχναν πλάνα της Ρόδου με κόσμο. Όμως το νησί μας είναι ερημωμένο και οι επιχειρήσεις κλειστές. Έκανα παρέμβαση στον Alpha γιατί μπορεί να δείχνουν πλάνα με τουρίστες στη στιγμή που δεν υπάρχουν. Το κέντρο πρέπει να καταλάβει πως σε ποσοστό 98% η οικονομία της Ρόδου στηρίζεται στον τουρισμό.


Δεν λειτουργεί τίποτε γιατί δεν υπάρχουν επισκέπτες. Είμαστε ένα νεκρό νησί. Πρέπει να πάρουμε στρατηγικά μέτρα για να στηρίξουμε την οικονομία τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους. Όχι για δέκα με δεκαπέντε ημέρες. Όχι με ενέσεις αλλά με θεραπεία που θα φέρει την ίαση στην κατάσταση που βιώνουμε», δήλωσε ο κ. Γιάννης Παππάς που αναφέρθηκε στον αγώνα που κάνει ο πρωθυπουργός αλλά και στις ανακοινώσεις για έναρξη της κίνησης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην εκκίνηση του τουρισμού τονίζοντας πως το φετινό ξεκίνημα της σεζόν θα είναι διαφορετικό. «Γίνονται προσπάθειες για να δοθεί ανάσα στα νησιά μας. Ναι μεν ανοίγουμε 1η Ιουλίου αλλά οι πρώτες ημέρες θα χαθούν. Ελπίζουμε να εξασφαλίσουμε κίνηση μέχρι τον Οκτώβριο και να δοθεί ανάσα ζωής στα νησιά μας. Πρέπει να κάνουμε σημαντικά βήματα να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους για το δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Γνωρίζουμε πως δεν θα ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις από την αρχή.


Ξεκινάμε με αυτά που μπορούμε γιατί πρέπει να υπάρχει και ζήτηση δηλαδή ενδιαφέρον από τον κόσμο να έρθει. Πρέπει να δεχθούμε ότι γίνονταν τεράστια δουλειά (και συνεχίζεται) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Με δύο εκατομμύρια τουρίστες μουρμουρούσαμε γκρινιάζαμε πως δεν πάμε καλά. Τώρα θα διαπιστώσουμε ότι ο αριθμός των τουριστών θα είναι κατά πολύ μικρότερος σε σύγκριση με πέρυσι. Να σκεφθούμε όταν κάνουμε κριτική τη δουλειά που γίνονταν για να έχουμε τα τεράστια νούμερα. Τώρα που λείπουν αυτά θα αντιληφθούμε το μέγεθος της απώλειας», δήλωσε ο κ. Γιάννης Παππάς.


Να λειτουργήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι


Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πώς θα πρέπει όλοι μαζί φορείς πρώτος και δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης βουλευτές και επιχειρηματίες να λειτουργήσουν ενωμένοι. «Να λειτουργήσουμε ενωμένοι και όχι σπείροντος διχόνοια εκμεταλλευόμενοι προσωπικές κόντρες. Το πρόβλημα είναι τεράστιο» τόνισε.


Σε ερώτηση αν αναφέρεται στην πρόσφατη κίνηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του προέδρου του Σωματείου Εστιατόρων κ. Γιάννη Κλούβα ο κ. Γιάννης Παππάς τόνισε:


«Φαντάζομαι πως έγινε προσπάθεια από επιχειρηματίες για να στείλουν ένα μήνυμα ενότητας. Δυστυχώς όμως το δελτίο τύπου που βγήκε περιείχε διχόνοια. Δε μπορεί να θέλεις να μεταφέρεις προβληματισμό και μαζί να βγάζεις διχόνοια λέγοντας πως είναι ανύπαρκτοι οι βουλευτές ο πρώτος και δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλοι γνωρίζουμε τον αγώνα. Σε προσωπικό επίπεδο κάνω καθημερινά αγώνα για τα προβλήματα. Χρειάζονται όμως γενναίες κινήσεις. Αυτά πετυχαίνουν και γίνονται δεκτά όταν είμαστε όλοι μια γροθιά. Δεν γίνεται στο ξεκίνημα να μοιράζουμε διχόνοιες και να λέμε πως δεν γίνεται προσπάθεια από ανθρώπους που αγωνίστηκαν. Ενωμένοι να είμαστε πρέπει. Να λειτουργήσουμε πραγματικά. Αν κάποιος έχει λεφτά, να πράξει τα δέοντα. Η κρίση είναι τεράστια δεν έχει σχέση με τη μνημονιακή ύφεση», τόνισε,


Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε με την ΕΥΠ και τα «Παραπολιτικά» και στο οποίο ενεπλάκει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Μίλησε με σκληρές εκφράσεις για στοχοποίηση δημοσιογράφων της εφημερίδας.


Τα εσωκομματικά εντός …οικίας


Ο κ. Γιάννης Παππάς αναφέρθηκε και στην τοπική ΝΔ και τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί με αφορμή όσα γίνονται από πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος. «Η ΝΔ στα Δωδεκάνησα είναι ισχυρή και ενωμένη. Έχουμε στελέχη σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης τους συλλόγους και τους φορείς. Προσπαθούν τα στελέχη να δίνουν λύσεις.Τα ζητήματα ηθικής τάξεως αφορούν τους συγκεκριμένους ανθρώπους τους οποίους απασχολεί

 

Δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχουν αντιπαραθέσεις σε τέτοιο επίπεδο. Τα εσωκομματικά θέματα έπρεπε να λύνονται πίσω από κλειστές πόρτες γιατί είαι προβλήματα μιας …οικογένειας. Δεν με απασχολούν εμένα τα ζητήματα αυτά αλλά τα προβλήματα του κόσμου. Παρόλα αυτά πιστεύω πως το θέμα θα το δουν τα αρμόδια υπουργεία που είναι υπεύθυνα και οι κομματικοί φορείς στην Αθήνα. Δεν με αγγίζει εμένα αυτό το θέμα γιατί τα προβλήματα του κόσμου και της Ρόδου είναι πολλά», επισήμανε.


Σε ερώτηση αν όλα αυτά φθείρουν τη ΝΔ ο κ. Παππάς δήλωσε:


«Η ΝΔ είναι ανθρώπινη και δίπλα στον κόσμο. Μιλάτε με εκλεγμένο βουλευτή που είναι δίπλα στον κόσμο. Είμαι στο πεζοδρόμιο στη Βουλή και αγωνίζομαι. Αυτό το θέμα το βλέπουν αυτοί που τους αφορά. Εμένα δεν με ακουμπά κάτι τέτοιο. Αυτό το αντιμετωπίζουν κάποια πρόσωπα. Πρέπει και η μια πλευρά και η άλλη να διαχειριστούν το θέμα σεμνά. Και οι δύο πλευρές να αντιληφθούν πως κάνουν κακό στη μεγάλη οικογένεια της ΝΔ που πρέπει να είναι ενωμένη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του κόσμου».

bottom of page