top of page

Γιάννης Παππάς: Μοναδική προοπτική προόδου και ασφάλειας για τη χώρα μας η αυτοδυναμία της ΝΔ.


«Προσωπικά, θεωρώ ως τη μοναδική, θετική προοπτική, την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι σχήμα λόγου, είναι σίγουρα, η μοναδική προοπτική προόδου και ασφάλειας για τη χώρα μας», επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου αναδείχθηκε πρώτος στα Δωδεκάνησα, όπου και η ΝΔ κατέγραψε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανά την ελληνική περιφέρεια.


Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Παππάς τονίζει ότι «επί διακυβέρνησης ΝΔ η περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, παρά τις παγκόσμιες δυσχέρειες, λειτούργησε αντιστρόφως ανάλογα σε σχέση με τη σειρά κρίσεων που αντιμετώπισαν άλλες περιοχές». Εξηγεί πως κρατήθηκε ψηλά με κοινή προσπάθεια η μεγάλη βιομηχανία του τουρισμού ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού ώστε να νιώθουν οι πολίτες ασφάλεια.


Αποδίδει το εντυπωσιακό για τη ΝΔ αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Δωδεκανήσου «στη συνετή και σωστή κρίση του κόσμου, που δοκιμάστηκε σε προηγούμενες καταστάσεις. Στις υποσχέσεις που έγιναν πράξη την τελευταία τετραετία. Στη ραγδαία ανάπτυξη, με πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης και την υλοποίηση, με τη συμβολή της κυβέρνησής μας».


Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξή του υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Δωδεκανήσων Γιάννη Παππά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και την δημοσιογράφο Κατερίνα Τζαβάρα:


ΕΡ: Κε Παππά, οι εκλογές της 21ης Μαΐου σας ανέδειξαν πρώτο στα Δωδεκάνησα όπου συνολικά η ΝΔ έφερε το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανά την ελληνική περιφέρεια. Περιμένατε αυτές τις επιδόσεις και πώς αξιολογείτε ότι μπορεί να επηρεάσουν την κάλπη του Ιουνίου;


ΑΠ: Όλο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο λαμβάναμε έντονα το μήνυμα της πρωτιάς. Οι κάτοικοι των νησιών μας αντιλήφθηκαν τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει αυτή την τετραετία. Συνεπώς, το αποτέλεσμα, δεν μας ξένισε καθόλου, παρόλο που ιστορικά στο παρελθόν, η περιοχή μας, κατέγραψε εκλογικά αποτελέσματα χαμηλότερα κατά πολύ για την παράταξή μας.


ΕΡ: Πού εκτιμάτε ότι οφείλεται αυτή η άνοδος;


ΑΠ: Τα τελευταία χρόνια, επί διακυβέρνησης ΝΔ η περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, παρά τις παγκόσμιες δυσχέρειες, λειτούργησε αντιστρόφως ανάλογα σε σχέση με τη σειρά κρίσεων που αντιμετώπισαν άλλες περιοχές. Παλέψαμε πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίστεψε στις δυνατότητες της περιοχής μας.


Η προσωπική μου συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, σε ό,τι αφορά τις υποδομές και την πρόοδο του τόπου, αλλά και με τους επιχειρηματίες και γενικότερα τους πολίτες, ήταν συνεχής και αποτελεσματική. Όλοι μαζί, κάναμε τα πάντα, προκειμένου να κρατήσουμε ψηλά τη μεγάλη βιομηχανία μας. Τον τουρισμό. Το κεφάλαιο αυτό, δεν τελειώνει ποτέ.


Εκτός από την άνθηση της οικονομίας, η πολιτική που εφαρμόστηκε στην περιοχή μας σε σχέση με τις ορδές προσφύγων που κατέφθαναν από τα απέναντι τουρκικά παράλια τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησε αποτρεπτικά, συνεπώς οι πολίτες ένοιωσαν ασφάλεια. Οι Δωδεκανήσιοι, είναι εύστροφοι και καθόλου αχάριστοι. Έχουν συναίσθηση και συνέπεια. Όλα αυτά και πολλά άλλα, όπως, το ότι, ήμασταν δίπλα στα προβλήματα του κόσμου, εκτιμήθηκαν δεόντως από τον κόσμο και το αποτέλεσμα ήταν αυτό, που έπρεπε να είναι.


ΕΡ: Το μήνυμα που εκπέμπει εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της ΝΔ είναι «κανένας εφησυχασμός» στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο. Θεωρείτε ότι είναι δικαιολογημένο και πώς κινείστε εσείς αυτές τις εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις εκλογές;


ΑΠ: Από την πρώτη στιγμή των αποτελεσμάτων -παρόλο που αυτά, ήταν ευνοϊκά για εμένα -συνέχισα να λειτουργώ όπως και στην προεκλογική περίοδο και όπως τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Για εμένα προσωπικά, ισχύει το ότι, από την επόμενη ημέρα των εκλογών, δεν αλλάζει τίποτα ως προς τη συμπεριφορά μου απέναντι στους πολίτες. Συνεχίζω λοιπόν να ταξιδεύω στα νησιά και στα χωριά της περιοχής μου, συνεχίζω με την ίδια αφοσίωση να λειτουργώ με αγάπη απέναντι στους συνανθρώπους μου. Αλλά και μετά τις ερχόμενες εκλογές, η στάση μου απέναντί τους, θα είναι ακριβώς η ίδια, όπως συνέβη και μετά τις προηγούμενες εκλογές. Υπάρχει ένα δέσιμο και μια σχέση αγάπης με τους συμπολίτες μου.


ΕΡ: Ποια πιστεύετε ότι είναι η κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων που θα κρίνει, όχι μόνο την αυτοδυναμία αλλά και μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία είναι τελικά και ο εκλογικός στόχος της ΝΔ;


ΑΠ: Στις εκλογές της 21ης Μαϊου, υπήρξαν σοβαρές εκλογικές μετατοπίσεις, οι οποίες ανέτρεψαν τις προβλέψεις πολλών.Υπήρξαν αστοχίες ως προς το αποτέλεσμα, που διέψευσαν πανηγυρικά τα δήθεν «ασφαλή» συμπεράσματα. Η μοναδική, πραγματική και αδιάψευστη εικόνα, ήταν αυτή που διαμορφώθηκε αμέσως μετά την καταμέτρηση ψήφων και το πιο σημαντικό συμπέρασμα, είναι η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Κρήτη, Δωδεκάνησα και τόσες περιοχές, αλλοτινά κάστρα της αριστερής νοοτροπίας, κατέρρευσαν πανηγυρικά.


Όλα αυτά, δεν αποτυπώνονται σε συγκεκριμένη μάζα ψηφοφόρων, αλλά σε ένα ευρύτατο πεδίο πολιτών, που έζησαν την εμπειρία της διακυβέρνησης της ΝΔ σε περίοδο συνεχιζόμενων, διεθνών και πολλαπλών κρίσεων και κατέληξαν στην απόφαση της πανηγυρικής νίκης της παράταξης. Όλοι αυτοί οι πολίτες, θα επαναλάβουν συνειδητά την αρχική απόφασή τους, που σε συνδυασμό με πρόσθεση και άλλων ψηφοφόρων, θα φέρει την αυτοδυναμία της ΝΔ και την ασφάλεια στη χώρα μας. Το σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβάλλεται να συνεχιστεί και αυτό θα γίνει, από την επομένη των εκλογών.


ΕΡ: Πού αποδίδετε το εντυπωσιακό για τη ΝΔ αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Δωδεκανήσου;


ΑΠ: Στη συνετή και σωστή κρίση του κόσμου, που δοκιμάστηκε σε προηγούμενες καταστάσεις. Στις υποσχέσεις που έγιναν πράξη την τελευταία τετραετία. Στη ραγδαία ανάπτυξη, με πρωτοβουλία της αυτοδιοίκησης και την υλοποίηση, με τη συμβολή της κυβέρνησής μας. Στα Δωδεκάνησα, τα τελευταία χρόνια, έχει εκλείψει η μιζέρια. Ο κόσμος προχωρά μπροστά, άνοιξαν και συνεχίζουν νέες προοπτικές σε πολλούς τομείς, είναι μια περιοχή, που, οι επιχειρηματίες και οι επιστήμονες, εμπιστεύονται για να επενδύσουν.


Θα τονίσω ότι, αυτές τις ημέρες, στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, τη Ρόδο, φιλοξενείται η κορωνίδα των συνεδρίων. 4.000 σύνεδροι και 2.000 συνοδοί, βρίσκονται στο νησί, για το Συνέδριο ICASSP όπου αναλύεται το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης. Συμμετέχουν Google, Samsung, Huawei, Sony, Amazon, Meta, iphone και όλοι οι “genius” της παγκόσμιας τεχνολογίας. Ταυτόχρονα, έχουν έρθει και εταιρείες – κολοσσοί από χώρες όπως το Αμπού Ντάμπι, για συνεργασίες υψηλού επιπέδου. Πρόεδρος του Συνεδρίου, είναι επίσης Δωδεκανήσιος, ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πέτρος Μαραγκός, ο οποίος έφερε στην Ελλάδα το Συνέδριο, διεκδικώντας το από χώρες, όπως, το Λος Άντζελες, οι Ινδίες κλπ. Αυτό σημαίνει, ότι τα νησιά μας, έχουν τεράστιες προοπτικές. Πώς να μην το συνεκτιμήσουν οι ψηφοφόροι;


ΕΡ: Θεωρείτε θετική την προοπτική να μπουν περισσότερα από πέντε κόμματα στη νέα σύνθεση της Βουλής;


ΑΠ: Προσωπικά, θεωρώ ως τη μοναδική, θετική προοπτική, την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι σχήμα λόγου, είναι σίγουρα, η μοναδική προοπτική προόδου και ασφάλειας για τη χώρα μας. Ξεκάθαρα, δεν θα μπω ποτέ στη διαδικασία, να αναρωτηθώ καν, για το αριθμητικό ενδεχόμενο εισόδου κομμάτων στη Βουλή. Πιστεύω στην αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και αγωνίζομαι γι’ αυτό.


ΕΡ: Ποιες νομίζετε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης για τη χώρα και ειδικά για τη δική σας περιφέρεια;


ΕΡ: Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη. Σε όλους τους τομείς. Σε μια περιοχή, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, αλλά έχει προοπτικές να μεγαλουργήσει. Που καθημερινά, αναπτύσσεται, στα χέρια των κατάλληλων πολιτικών φορέων. Μια περιοχή, που έχει τεράστιες δυνατότητες για επενδύσεις στον τουρισμό, στις υποδομές, στην καινοτομία, στην οικονομία, στις επιχειρήσεις, στο περιβάλλον. Προοπτικές εργασίας, ελαχιστοποίηση της ανεργίας, πράσινη ανάπτυξη, επενδύσεις στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό. Δύσκολο να σας απαριθμήσω τις δυνατότητες της Δωδεκανήσου, διότι τα νησιά μας έχουν τη δική τους ταυτότητα, τις δικές τους δυνατότητες, τις ξεχωριστές προοπτικές. Υπόσχομαι, τιμώντας την πρώτη θέση που οι συμπατριώτες μου με κατέταξαν, να συμβάλω με όλη τη δύναμή μου, για αυτή την πολλαπλή νησιωτική, άνευ προηγουμένου ανάπτυξη.

Comments


bottom of page