top of page

Γιάννης Παππάς: «Καλώ όλους τους Δωδεκανήσιους να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν»


Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους πολίτες, για την κάλπη της 25ης Ιουνίου, απευθύνει ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Παππάς. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στοχεύω, στο τέλος της επόμενης τετραετίας, τα νησιά μας, να είναι ξεχωριστά για την ανάπτυξή τους, σε όλα τα επίπεδα και οι πολίτες, να μην απογοητευθούν ποτέ, για την εμπιστοσύνη τους στον Γιάννη Παππά!».


• Κε Παππά, η πρώτη Κυριακή, βρήκε τη Ν.Δ. ισχυρή και μάλιστα, με πολύ υψηλά ποσοστά σε όλη την Ελλάδα. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, η ισχύς αλλά και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει παγιωθεί. Τι περιμένετε, από την κάλπη της 25ης Ιουνίου;


Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, την 21η Μαΐου, έδειξαν τι κυβέρνηση, αλλά και τι αντιπολίτευση επιθυμούν να έχουν, με ένα μήνυμα ξεκάθαρο, ευανάγνωστο και χωρίς παρερμηνείες. Ξεκάθαρα λοιπόν, επέλεξαν την πολιτική της ευθύνης, της ειλικρίνειας, της συνέπειας, της ανάπτυξης, του οραματικού προγραμματισμού, των δίκαιων αποφάσεων, που είναι αναγκαίες, για να κάνουμε άλματα, που δεν κάναμε σε προηγούμενες κυβερνήσεις, μένοντας πίσω από τους Ευρωπαίους εταίρους μας.


Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να σταματήσουμε να εφαρμόζουμε, ιδέες και προγράμματα πεπερασμένα, χωρίς όραμα, στα στενά όρια που περιγράφουν οι πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας στην οικονομική καθήλωση τη χώρα και αναπαράγοντας την Ελλάδα που χρεοκόπησε, αφού το περιβάλλον π.χ. των έκτακτων υψηλών φόρων και υψηλών συντελεστών, δεν αποτελεί ελκυστική πρόταση επιλογής για ξένους επενδυτές.


Χωρίς αμφιβολία, η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος για την Ελλάδα, αλλά και απαίτηση των καιρών και των παγκόσμιων συγκυριών. Και αυτό, το δέχθηκε ως φυσιολογικό αποτέλεσμα και φυσικό επόμενο ο ελληνικός λαός. Τις εκλογές που έρχονται, περιμένουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, από αυτό της 21ης Μαΐου, ως απαραίτητη προϋπόθεση, για να μας δοθεί η δυνατότητα, να επιτύχουμε τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα μας. Επιδιώκουμε και περιμένουμε ισχυρή τη Ν.Δ. που θα συνεχίσει το δρόμο της για την ανάταξη της πατρίδας, με την εγγύηση της επιτυχούς διακυβέρνησης της προηγούμενης τετραετίας και της συνέπειας των λόγων μας.


• Η Δωδεκάνησος, ήταν η πρώτη περιφέρεια που βάφτηκε – κυριολεκτικά – γαλάζια και έδωσε το εντυπωσιακό 50% στη Ν.Δ.. Εκτιμάτε ότι, οι Δωδεκανήσιοι, θα πάνε ξανά στην κάλπη και θα επαναλάβουν την επιτυχία;

Ο μεγάλος αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας στην κάλπη της Κυριακής, είναι ο εφησυχασμός και η αίσθηση ότι το αποτέλεσμα έχει προεξοφληθεί. Τίποτα δεν έχει κριθεί, τίποτα δεν έχει προεξοφληθεί. Το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαΐου μας δίνει μια πολύ καλή ένδειξη για το πώς σκέφτεται η κοινωνία να τοποθετηθεί και στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, αλλά προφανώς οι πολίτες πρέπει να πάνε μέχρι την κάλπη και να ξαναψηφίσουν.

Είμαι πολύ αισιόδοξος, αλλά επιμένω στην ανάγκη να κρατάμε χαμηλά τους τόνους, να μην υπάρχει καμία προεξόφληση εκλογικού αποτελέσματος.


• Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα σχηματιστεί κυβέρνηση άμεσα, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Πώς περιγράφεται η «επόμενη» μέρα για τη χώρα και πού θα δοθούν προτεραιότητες;

Η επόμενη μέρα, έχει το χρώμα μιας χώρας, με συνέχιση στη μείωση φόρων, ανάπτυξη σε σημαντικά επίπεδα, επικείμενες αυξήσεις μισθών και συντάξεων, νέες θέσεις εργασίας, επιτάχυνση στις διαδικασίες προσλήψεων, μείωση της ανεργίας, δημιουργία του νέου, υπέρ της κοινωνίας Ε.Σ.Υ., έμφαση στην εποικοδομητική δημόσια εκπαίδευση, μείωση στο δημόσιο χρέος της χώρας, πρωτογενές πλεόνασμα και αύξηση δημοσίων εσόδων.

Οι ξένοι οίκοι, προεξοφλούν την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, υπό τις δύο, σημαντικές προϋποθέσεις: να έχει αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση η χώρα και να συνεχίσει την εφαρμογή της ίδιας οικονομικής πολιτικής της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, μείωσης φόρων και δυναμικής ανάπτυξης. Ας το αναλογιστούμε αυτό όλοι μας.

Εν κατακλείδι, η Νέα Δημοκρατία, πιστεύει και προσπαθεί, για ένα Κράτος το οποίο πρέπει να είναι ισχυρό και να παρεμβαίνει, να διορθώνει τις ατέλειες και τις αδυναμίες της αγοράς, αλλά και να δίνει και χώρο στην ιδιωτική οικονομία να αναπτύσσεται. Από την άλλη πλευρά, ο δημόσιος τομέας, να είναι σταθερός, ακλόνητος και να έχει τον δικό του σπουδαίο ρόλο για τους πολίτες. Αυτή είναι η αντίληψή του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων εμάς, των συνεργατών του για τον ρόλο του Κράτους, το οποίο απέχει πάρα πολύ από τις αντιλήψεις της δεκαετίας του ’80 που ήθελαν το Κράτος ουσιαστικά, να είναι απόν, χωρίς ρόλο και την αγορά να τα ρυθμίζει όλα. Και το απέδειξε η πρόσφατη κρίση ότι η αγορά δεν μπορεί να τα ρυθμίσει όλα. Όταν εκτινάχθηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου, η Ν.Δ. ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που επέμεινε για την ανάγκη επιβολής πλαφόν. Είναι τόσα πολλά στα οποία στοχεύουμε να γίνουν και θα γίνουν, με την νέα κυβέρνησή μας.


• Αναφερθήκατε στο νέο Ε.Σ.Υ. που σημαίνει, ότι στοχεύετε να προχωρήσετε σε νέες, δημιουργικές μεταρρυθμίσεις;

Αποτελεί μεγάλο, προσωπικό στοίχημα του προέδρου μας το νέο Ε.Σ.Υ.. και γεγονός είναι, ότι τα fake news περί ιδιωτικοποίησης του Ε.Σ.Υ. κάνουν «παρέλαση» στο τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ, έχουμε εξηγήσει, το γιατί η συνεργασία του Ε.Σ.Υ. με τον ιδιωτικό τομέα, από τη στιγμή που είναι δωρεάν για τον ασθενή, είναι τελικά προς όφελος του πολίτη.

Για παράδειγμα, μια εξέταση σε ιδιωτικό, ιατρικό κέντρο θα είναι δωρεάν. Το γεγονός ότι, ο πολίτης που θα πάει στο νοσοκομείο και δεν θέλει να βρεθεί σε ένα ράντζο, θα μεταφερθεί σε ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο χωρίς να πληρώσει, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση ιδιωτικοποίηση της υγείας. Είναι προφανώς ζήτημα κακής κατανόησης, παρερμηνείας και «λατρείας» των fake news.


• Ποιο είναι, το προσωπικό στοίχημα του Γιάννη Παππά, μετά τη μεγάλη επιτυχία και την εντυπωσιακή πρωτιά σε ψήφους;

Η αυταρέσκεια και ο εφησυχασμός, δεν ωφέλησαν ποτέ. Και όσο μεγαλύτερη είναι η εντολή τόσο μεγαλύτερη είναι ευθύνη, τόσο πιο στέρεα πρέπει να πατάμε στο έδαφος, να ακούμε την κοινωνία, να είμαστε αυστηροί με τον εαυτό μας και να τηρούμε τις υποσχέσεις μας.

Το γνωρίζετε ότι, δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ, όμως, ζητάτε μια απάντηση και θα πρέπει να το κάνω. Προφανώς, αυτή η πρωτιά δεν ήταν καθόλου τυχαία. Είναι αποτέλεσμα κόπου, δεσμεύσεων που υλοποιήθηκαν, υποσχέσεων προς τους νησιώτες με αντίκρισμα, μα πάνω απ΄όλα, σεβασμού, αγάπης και ειλικρίνειας, απέναντι σε όσους Δωδεκανήσιους συναντώ, σε όσους μπορώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Αυτή η λαχτάρα του νησιώτη, να δοθεί λύση στο δικό του πρόβλημα, που ο καθένας θεωρεί ξεχωριστό και μείζον πολιτικό, είναι η δύναμή μου, το προσωπικό μου στοίχημα για την επίλυση και τη συμπαράσταση.

Από τη στιγμή που θα μου τεθεί ένα πρόβλημα, είτε από πολίτη, είτε από φορέα, αυτοδιοικητικό ή οποιονδήποτε άλλο, ξεκινά η διεργασία επίλυσης στο μυαλό μου και η μεγάλη επιθυμία, να ξεπεράσω όλα τα εμπόδια και να φέρω την πολυπόθητη λύση για τον καθένα. Υπάρχει τίποτα καλύτερο από ευχαριστημένους ανθρώπους γύρω μας; Από εκείνο το βλέμμα του άλαλου «ευχαριστώ» από καρδιάς; Αυτό το συναίσθημα, δεν πρόκειται να το διαπραγματευτώ για τίποτα στον κόσμο. Και αυτό ακριβώς, θα συνεχίσει να αποτελεί, προσωπικό μου στοίχημα, με ένα δικό μου «ευχαριστώ» προς τους φίλους συμπατριώτες μου, που είναι δίπλα μου με εμπιστοσύνη, χαρίζοντάς μου τη δημιουργική πρόκληση της πρώτης θέσης.


• Εσείς, ως κοινοβουλευτικός, ποια θέματα θα αναδείξετε και θα προωθήσετε για τα νησιά μας;

Σε συνεργασία με τους τοπικούς μας φορείς, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τους δημάρχους των νησιών μας και τους τοπικούς, φορείς, αλλά και τις ανάγκες που θα μου εκφραστούν από τους Δωδεκανήσιους, δεν θα αναδείξω απλώς, θα προτάξω και θα αγωνιστώ για όποιο ζήτημα μου τεθεί, αναζητώντας λύση. Στοχεύω, στο τέλος της επόμενης τετραετίας, τα νησιά μας, να είναι ξεχωριστά για την ανάπτυξή τους, σε όλα τα επίπεδα και οι πολίτες, να μην απογοητευθούν ποτέ, για την εμπιστοσύνη τους στον Γιάννη Παππά.

bottom of page