top of page

Γιάννης Παππάς: «Η επιτυχία δεν ήταν προσωπική. Ηταν συλλογική!»


Πρώτος των πρώτων και με διαφορά, ο κ. Ιωάννης Παππάς, απέδειξε πως όταν θέλει να επιτύχει τον στόχο του, το κάνει. Με 18.813 ψήφους ήρθε πρώτος στην εκλογική περιφέρεια της Δωδεκανήσου η οποία, όχι μόνον βάφτηκε γαλάζια στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά έφερε και το κορυφαίο ποσοστό που άγγιξε το 50% ανάμεσα στις περιοχές που έδωσαν την μεγάλη νίκη – θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας.


Γεννήθηκε το 1968 στη Ρόδο. Γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος Παππάς και η Ελένη Σταυριανάκη. Είναι παντρεμένος με την Ρένα Βρανά με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, την Ελεάννα και τον Κωνσταντίνο. Τελείωσε το δημοτικό της παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου. Γυμνάσιο πήγε στην Καπνοβιομηχανία και αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Λύκειο.


Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση στον αγροτικό τομέα στη Θεσσαλονίκη και συμπλήρωσε τις σπουδές του στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, απασχολούμενος παράλληλα στην οικογενειακή επιχείρηση.


Στην πρώτη δεκαετία εργασίας του απασχολήθηκε σε μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στο management και στην δεύτερη δεκαετία 2002-2012 στον μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο της χώρας, στην Πήγασος Εκδοτική Α.Ε. Διετέλεσε εμπορικός διευθυντής και διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου, που είχε στο οπλοστάσιό του τους μεγαλύτερους τίτλους εφημερίδων, περιοδικών, κανάλι κ.λπ. Επίσης, έχει επενδύσει σε εταιρείες εστίασης.


Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά από τα πρώτα γυμνασιακά του χρόνια. Έκτοτε θήτευσε σε όλα τα όργανα της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο νομού αλλά και σε κεντρικό επίπεδο.


Στο 2ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Εκτελεστικού Γραφείου. Στις ευρωεκλογές του 1996 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής. Διετέλεσε επιτελικό και διευθυντικό στέλεχος κορυφαίων εταιρειών επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με την Νέα Δημοκρατία το Μάιο του 2012. Ήταν και πάλι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, του Ιανουαρίου του 2015, και του Σεπτεμβρίου του 2015, όμως δεν επανεξελέγη.


Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με την Νέα Δημοκρατία.


Στις εκλογές του Μαΐου 2023 εξελέγη πρώτος με την Νέα Δημοκρατία.


Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ‘δημοκρατική’ μιλάει για την επιτυχία του, για τις εκλογές, για τα ποσοστά στα Δωδεκάνησα και ξεκαθαρίζει ότι στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Πρέπει και θα ‘βαφτεί’ και πάλι γαλάζιος ο χάρτης στις εκλογές του Οκτωβρίου».


• Κύριε Παππά, πώς είδατε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εθνικών εκλογών; Θα ήθελα να σας ζητήσω ένα γενικό σχόλιο για την ετυμηγορία των πολιτών που έδωσαν θριαμβευτική νίκη στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Η 21η Μαΐου, σηματοδότησε μια μεγάλη νίκη για την Νέα Δημοκρατία, μια μεγάλη νίκη για την Πατρίδα. Η συντριπτική διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει πως οι πολίτες, μπροστά στην κάλπη, συνέκριναν το έργο των δύο κυβερνήσεων, ζύγισαν τις συνθήκες και επέλεξαν την ικανότερη κατά γενική ομολογία Κυβέρνηση. Οι Έλληνες έδειξαν σαφή εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Νέα Δημοκρατία και απέδειξαν με την ψήφο τους, ότι στηρίζουν την Ελληνική Κυβέρνηση, που στην τελευταία τετραετία πέτυχε σημαντικές νίκες και αντιμετώπισε επιτυχώς πλήθος κρίσεων, κρατώντας τη χώρα όρθια.


• Τα ποσοστά της Ν.Δ. και στα Δωδεκάνησα, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Τελικά, με ποια κριτήρια ψήφισαν οι Δωδεκανήσιοι κατά την άποψή σας;


Συνηθίζω να λέω πως τα Δωδεκάνησα είναι τα νησιά των ρεκόρ, αναφερόμενος κυρίως στον τουριστικό προϊόν. Πλέον θα τονίζω πως πρόκειται και για τα νησιά των ρεκόρ στις εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μια μεγάλη νίκη και στα Δωδεκάνησα, απόρροια της προετοιμασίας, του αγώνα και του ενδιαφέροντος που δείξαμε για τα ζητήματα των νησιών μας αυτά τα τέσσερα χρόνια. Με γνώμονα αυτό το ενδιαφέρον αλλά και με τις λύσεις που δώσαμε σε πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε στα Δωδεκάνησα, οι συμπατριώτες μας μας εμπιστεύτηκαν, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, με την Νέα Δημοκρατία να «κατακτά» το μεγαλύτερο ποσοστό της στα Δωδεκάνησα.


• Καταφέρατε να είστε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης με θεαματικό τρόπο! Κερδίσατε το προσωπικό σας στοίχημα; Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας, από τώρα και στο εξής;


Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τους 18.813 συμπολίτες μου, που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν πρώτο βουλευτή Δωδεκανήσου. Όσο για το αν κατάφερα να κερδίσω το προσωπικό μου στοίχημα, μπορώ να πω πως αυτά τα τέσσερα χρόνια ως βουλευτής Δωδεκανήσου έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για τα νησιά μας και αυτό αναγνωρίστηκε από τους συμπολίτες μου. Η επιτυχία δεν ήταν προσωπική. Ήταν συλλογική! Η βασικότερη προτεραιότητα στο επόμενο διάστημα, είναι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου, όπου όλοι μαζί ξανά, θα αναδείξουμε την Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα αυτοδύναμο και θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα πως τα Δωδεκάνησα επιλέγουν για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από εκεί και πέρα, εγώ θα είμαι ο Γιάννης Παππάς, που όλοι γνωρίζουν. Δίπλα στους νησιώτες. Δίπλα σε κάθε τους πρόβλημα! Έτσι, έμαθα να πολιτεύομαι και αυτό θα συνεχίσω να κάνω με τη δύναμη που μου δίνουν οι Δωδεκανήσιοι.


• Το επόμενο στοίχημα για τη Ν.Δ. θα είναι οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Κατά την εκτίμησή σας, θα ‘βαφτεί’ ξανά γαλάζιος ο χάρτης και τον Οκτώβριο;


Πρέπει και θα «βαφτεί» και πάλι γαλάζιος ο χάρτης στις εκλογές του Οκτωβρίου. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια αρμονία και μια συνεργασία μεταξύ Κυβέρνησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η επιτυχία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, όταν κινούνται και οι τρεις σε μια κοινή ιδεολογική, αξιακή και ηθική πλατφόρμα.

Comments


bottom of page