top of page

Έντονη δραστηριότητα σε Κάλυμνο και Λέρο είχε ο βουλευτής Δωδ/σου Ιωάννης ΠαππάςΕπίσκεψη στην Κάλυμνο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου για να παρευρεθεί στην τέλεση της εορτής του Αγίου Σάββα εν Καλύμνω.


Παράλληλα παρακολούθησε και την αγρυπνία για τους μαθητές όπου αυτήν την περίοδο δίνουν τη δική τους μάχη στις Πανελλαδικές εξετάσεις.


Στην διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Παππάς πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλύμνου κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, στην οποία παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γαβαλάς Νικόλαος, με τους οποίους είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, για τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στην καθημερινότητα της τοπικής κοινωνίας λόγω του κορονοϊού.


Επίσης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα ίδια θέματα και με τον Έπαρχο Καλύμνου κ. Εμμανουήλ Μουσελλή.


Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον Διοικητή της Α.Ε.Ν Πλωτάρχη Λ.Σ Τσαγκάρη Θεόφιλο. Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Λιμενικό Σώμα, ενώ ο κ. Παππάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την καθημερινή υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλουν όλα τα στελέχη του Σώματος και τους ευχήθηκε να έχουν ήρεμες θάλασσες.


Παρευρέθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου, όπου συνομίλησε με το διευθυντή κ. Ιωάννη Θεοφιλίδη, για τα εκπαιδευτικά και κτηριακά ζητήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.


Επίσης συνάντησε το Δ.Σ του Αλιευτικού Συλλόγου μεγάλων Πελαγικών ψαριών Καλύμνου και τους ιχθυοκαλλιεργείς αδερφούς Πεταλά, οι οποίοι τόνισαν τα ζητήματα που προέκυψαν στον κλάδο της αλιείας, ειδικά τους τελευταίους μήνες.


Είχε ακόμα συνάντηση με τους αυτοκινητιστές, στην οποία συζητήθηκαν τα ζητήματα που προκύπτουν στον κλάδο και το πως μπορεί η πολιτεία να βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστούν οι νέες συνθήκες.


Παρευρέθηκε στο πιο όμορφο, φυσικό φιόρδ της Ελλάδος, όπου βρίσκεται στο Βαθύ Καλύμνου. Εκεί πραγματοποίησαν καθαρισμό βυθού και περιβάλλοντος χώρου του λιμανιού, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καλύμνου «Πρωτέας», ο σύλλογος νέων Βαθύ Αμφιπετράν, ο ΑΟ Βαθύ και εθελοντές του χωριού. Ο κ. Παππάς τους συνεχάρη όλους γι’ αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.


Τέλος είχε σύσκεψη με την Τ.Ο Καλύμνου της Νέας Δημοκρατίας και την Ο.Ν.ΝΕ.Δ Καλύμνου.


Στην συνέχεια ο κ. Παππας μετέβη στην Λέρο όπου επισκέφτηκε το Δήμαρχο κ. Μιχάλη Κόλια, συνοδεία του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λέρος Νέα Αρχή» κ. Στέλιου Λουλουδιά.


Συζητήσανε για τα ζητήματα που προέκυψαν στον τουρισμό , λόγω της πανδημίας και τους τρόπους με τους οποίους το νησί μπορεί να αναδειχτεί περαιτέρω εν όψει και της έναρξης της τουριστικής σεζόν.


Επισκέφτηκε το 588 ΤΕ Λερού, διοικητής του οποίου είναι ο Αντισυνταγματάρχης Γιαννόπουλος Γιώργος, την ΥΝΤΕΛ, της οποίας διοικητής είναι ο Πλοίαρχος ΠΝ Φιλιππίδης Παναγιώτης και το Λιμενάρχη Λέρου Αντιπλοίαρχο ΛΣ Κουτσοδόντη Νικόλαο. Ο κ. Παππάς συνομίλησε μαζί τους και συγκινημένος διαπίστωσε το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Επιπλέον επισκέφτηκε το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές, ευχαριστώντας τους για ακόμη μια φορά, για τον αδιάκοπο και καθημερινό αγώνα τους, έτσι ώστε η Λέρος να μείνει υγειονομικά θωρακισμένη και άκουσε τους προβληματισμούς από τον Πρόεδρο Τάσο Τσαχουριανίδη και τα μέλη του Σωματείου- Ένωσης Υπαλλήλων του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου.


Περιηγήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου και συνομίλησε με την διοικήτρια κα. Φιλιώ Κυπριζόγλου.


Συναντήθηκε επίσης με τα μέλη του Αθλητικού Ομίλου Καλαθοσφαίρισης «Πανιώνιος Λέρου», τα οποία του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Ο κ. Παππάς βρέθηκε σε έναν ιδιαίτερο πολιτιστικό χώρο- εργαστήριο, όπου συνομίλησε με τα μέλη του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Λέρου «Άρτεμις», μένοντας εντυπωσιασμένος από την εξαιρετική δουλεία του συλλόγου και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να αναδεικνύουν με τόσο ζήλο τον δωδεκανησιακό πολιτισμό.


Τέλος, πραγματοποίησε συνάντηση με την Τ.Ο Λέρου της Νέας Δημοκρατίας και την Ο.Ν.ΝΕ.Δ ΛέρουΦωτογραφίες από ΚάλυμνοΦωτογραφίες από Λέρο

bottom of page